Efterladt mand og far: Tænk jer om

Mandag 9. december er det et år siden, tre personer blev dræbt ved en ulykke nær Hodsager. Kenny Nielsen har skrevet en personlig beretning

9. december 2019, 17.10

I månederne efter ulykken lå der blomster på stedet. Nu er der friske kranse, lys og blomster. Det er et år siden, to børn og en kvinde døde efter en trafikulykke. Foto: Henrik Lind Jørgensen

HODSAGER Der ligger igen blomster i krydset Hodsagervej/Brogårdvej nær Hodsager. Der er friske kranse på det sted, hvor tre personer mistede livet ved en ulykke 9. december 2018.

Mandagens kraftige blæst har slukket de tre lys, der er sat op i anledning af etårsdagen. Selv om det er utilsigtet, vidner de tre sorte væger også om de tre liv, der blev slukket, da en spirituspåvirket mand kørte op bag i en Citroën C1 en søndag formiddag for et år siden.

Kenny Nielsen fra Mejrup ved Holstebro mistede sin kone, som blev dræbt på stedet. Hans søn døde af de kvæstelser, han pådrog sig ved ulykken, mens hans datter blev kvæstet. Datterens veninde omkom også ved ulykken.

Uagtsomt manddrab

En yngre mand fra Letland blev ved både byretten og senere Vestre Landsret dømt for uagtsomt manddrab. Han fik tre års ubetinget fængsel ved begge retsinstanser.

I anledning af årsdagen for ulykken, har Kenny Nielsen skrevet sin personlige beretning om ulykken i et engelsksproget opslag på Facebook.

Han håber, at folk vil læse hans barske historie - og tænke.

»Tænke, før I drikker og kører. Konsekvenserne er større, end vi forestiller os,« skriver Kenny Nielsen.

I det lange opslag beskriver han, hvordan han har oplevet tiden, fra han læste om en ulykke ved Holstebro, da han var på vej hjem fra Polen, til nu et år efter, hvor han prøver at komme videre i sit liv sammen med sin datter.

»Min datter og jeg savner dem hver eneste dag. Når jeg står op om morgenen, er min søn det første, jeg tænker på, og han er den sidste, jeg tænker på, når jeg går i seng. Jeg vil savne dem resten af livet, og jeg er sikker på, min datter vil det samme,« skriver Kenny Nielsen i Facebook-opslaget.

Ser fremad

Men han ser også fremad.

»I dag (9. december, red.) er det ét år siden ulykken, og jeg er nødt til at se fremad. Jeg skal tillade mig selv at være glad igen, og jeg håber, at jeg på et tidspunkt kan kigge tilbage på vores liv før ulykken og huske alle de gode ting. Selv om min datters begyndelse på livet kunne have været bedre, håber jeg, hun får et godt liv. Indtil videre har hun ikke haft de bedste kort, men jeg er nødt til at sikre, at hun får det fremover,« skriver Kenny Nielsen.

Den lettiske mand havde en promille på 1,46, da han blev anholdt. Han blev dømt for at køre sin bil med 152 kilometer i timen, men hastigheden kan have været højere.

Når den dømte har afsonet sin straf på tre års fængsel, bliver han udvist af Danmark med evigt indrejseforbud.

Kenny Nielsen har skrevet om ulykkesdagen og tiden derefter i et detaljeret, engelsksproget opslag på Facebook. Foto: Fra Facebook