Hospitalerne skal op i aktivitet

25. maj 2020, 12.59

Ib Bjerregaard. Foto: PR-foto

PATIENTER Med den positive udvikling i antallet af covid-19-indlagte og smittede skal der nu maksimalt fokus på, at vi får øget aktiviteten rundt på hospitalerne. Det har vi i Venstre nævnt ved flere lejligheder, og alle partier var i går (på hospitalsudvalgets møde 11. maj, red.) enige om, at det skal vi have fokus på. De enkelte hospitaler skal have en plan for alle de patienter, der nu venter på forundersøgelser, operationer og andet.

At sikre beredskabet har været en kæmpe opgave og alle har kæmpet med opgaven og vist fleksibilitet. Men nu må vi af hensyn til patienterne have en plan for at øge aktiviteten på de områder, hvor der er droslet ned.

Det var et enigt hospitalsudvalg, der nu har besluttet, at der skal laves plan for denne tilbagevenden til normalen. Ligeledes var hele udvalget enige om, at det til næste forretningsudvalgsmøde skal belyses, hvordan Regionshospitalet Silkeborg i endnu højere grad kan øge den elektive aktivitet - blandt andet ved at hospitalet friholdes for covid-19-aktivitet. Alt dette hilser Venstre med tilfredshed. Vi får flere og flere henvendelser fra patienter, der venter på at blive indkaldt til aktiviteter, der intet har med covid-19-situationen at gøre, og når de henvender sig, får de ingen svar. På samme tid får vi tilkendegivelser fra ansatte, der heller ikke kan forstå, hvorfor de ikke kan komme i gang med at se flere patienter igen.

Derfor er det nu, vi skal have en plan og sikre, at puklen af ventende patienter ikke bliver længere end højest nødvendig. Til at sikre det er det også vigtig at bruge den private kapacitet.

Vi ser frem til disse tiltag - til glæde for de ventende patienter.