Jazz på Klosterlund Museum

Maria Dybbroe sætter toner på det stemningsfulde museum

24. oktober 2019, 12.55

Klosterlund Museum bliver omdannet til et mindre spillested, når Maria Dybbroe kommer forbi. Foto: PR-foto

ENGESVANG Klosterlund Museum er blevet udvalgt til at danne ramme om en unik solokoncert af jazzkunstneren Maria Dybbroe, der vil sætte toner til stedets historier og stemninger. Det sker fredag 1. november.

Koncerten finder sted som led i det nationale initiativ »Jazz at the Museum«, der er en del af »Spil Dansk-ugen«.

Landet over vil udvalgte museer danne rammen om helt særlige live-arrangementer, hvor en professionel jazzkunstner fortolker kunstværker, installationer og udstillinger på̊ et museum via improviserede musikstykker.

Kunstneren Maria Dybbroe er saxofonist, improvisator og komponist med base i Aarhus og København. Hun forbindes ofte med den eksperimenterende, frit improviserende del af jazzscenen, står der i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os meget til at invitere publikum indenfor til en stemningsfuld og anderledes oplevelse. Museet og det omgivende landskab vrimler med gode historier, der fletter natur og kultur tæt sammen fra den fjerneste fortid til i dag. Det bliver spændende at opleve, hvordan noget af det kan omsættes til et kunstnerisk udtryk gennem lyd, siger museumsinspektør Julie Lolk.

Et anerkendt navn

Faktisk kommer det til at drysse lidt med jazz-stjernestøv, når Maria Dybbroe gæster museet, for trods sin unge alder har Maria Dybbroe nemlig allerede opnået stor anerkendelse.

I 2017 spillede hun med Bon Iver, da de optrådte på Haven Festival, og samme år blev hun af P8 Jazz udvalgt til at turnere med Euro Radio Jazz Orchestra som årets danske deltager.

Til CPH Jazzfestivals 40-årsjubilæumsfejring i 2018 var Maria Dybbroe også én af de 10 musikere, der på tværs af generationer var håndplukket til at åbne festivalen.

Køs i Engesvang

Den aktive kunstner, der er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, er komponisten bag musikken til kvinteten Cactus, som de seneste år har tiltrukket sig stor opmærksomhed ved jazzfestivalerne i Aarhus og København.

Derudover er hun en del af improvisationstrioen Køs, blæsersekstetten Coriolis, samt i Engesvang, hvor Klosterlund Museum ligger, hvor der er et aktivt jazzmiljø.

Byens seniororkester laver hvert år en række jazz-café-arrangementer og trækker mange mennesker til.

Koncerten på Klosterlund Museum er gratis. Men der skal reserveres en billet gennem museets hjemmeside eller gennem biblioteket i Ikast.