Simon Kjær om de mange roser: Jeg er taknemmelig

Simon Kjær har noteret sig alle de flotte ord, der er sagt og skrevet om hans indsats for sin ven og holdkammerat, Christian Eriksen. Det glæder ham. Men han understreger: Nu skal holdet videre

20. juni 2021, 15.49

Simon Kjær har fået mange rosende ord fra medier, eksperter og fodboldspillere i ind- og udland i den seneste uge. Det har også gjort indtryk. Men nu forsøger forsvarsgeneralen at holde fokus på kampen mod Rusland. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD »EM har fået sin helt« »EM’s vinder er fundet«. Roserne er strømmet i Simon Kjærs retning fra journalister, eksperter og hele fodboldverdenen, siden den danske anfører viste snarrådighed og lederskab, da hans ven og holdkammerat Christian Eriksen styrtede omkuld efter et hjertestop i EM-kampen mod Finland forrige lørdag.

Kjær sikrede sig, at Eriksen ikke slugte tungen og organiserede straks derefter en menneskemur af holdkammerater, mens vennen fik hjertemassage og elektrochok på græstæppet. Også Eriksens kæreste, Sabrina, tog anføreren sig tid til.

Nogle af de mange roser har Simon Kjær selv hørt og læst. Det fortalte den tidligere FC Midtjylland-spiller, da han sammen med målmand Kasper Schmeichel søndag eftermiddag tog plads på pressemødet forud for mandagens afgørende EM-opgør mod Rusland.

- Det er jeg utroligt taknemmelig for. Men landsholdet har også været et okay sted for mig at være med alle de fantastiske holdkammerater og den måde, det hele er blevet håndteret.

- Jeg har brugt ham, der sidder ved siden af mig (Kasper Schmeichel, red.) ganske meget. Han har været en stor støtte, men det har flere andre også været, fortalte Simon Kjær på pressemødet.

Simon Kjær bor - ligesom Christian Eriksen - i Milano, hvor de spiller for henholdsvis AC Milan og Inter, og deres familier ses privat. Også derfor har hændelsen taget ekstra hårdt på ham.

Men på pressemødet undlod den 32-årige midterforsvarer at gå alt for dybt ind i følelserne. Han valgte i stedet at fastholde, at det er tid til at se fremad.

- Vi føler alle en taknemmelighed over, at Christian er okay. Han er med sin familie nu og skal gennem en lang proces nu, så derfor ønsker jeg også, at han får den tid, der skal til. Jeg vil gerne opfordre alle til at respektere det. Vi andre skal videre med det, vi kan gøre noget ved nu: At spille fodbold, sagde Simon Kjær og roste de danske fans i høje toner:

- Den opbakning den anden aften (torsdag aften mod Belgien, red.) er det vildeste, jeg nogensinde har prøvet. Selvfølgelig var det også en meget speciel aften, men jeg har aldrig oplevet Parken sådan. Jeg håber, vi kan få samme opbakning i morgen, fastslog landsholdsanføreren, der kom til FC Midtjyllands akademi i 2004 og spillede i den sorte trøje frem til 2008, da han blev solgt til italienske Palermo.

Læs også
Se karaktererne: Yngstemanden var bedst

Schmeichel: Danmark kan ikke bede om mere

Kasper Schmeichel blev spurgt om sin oplevelse af kaptajnen i den seneste uges tid og havde også de store ord fremme.

- Som anfører kan man ikke spille skuespil. Du er nødt til at vise, hvem du er. Og en rigtig mand tør også vise sårbarhed, når det gør ondt. Jeg har også sagt til Simon, at jeg beundrer ham for det. Som anfører og menneske kan Danmark ikke bede om mere, sagde Kasper Schmeichel.

Opgøret mod Rusland skal vindes, hvis Danmark skal have en chance for at gå videre. Selv om holdet har haft et overtag i de fleste statistikker i kampene mod Finland og Belgien, har det danske hold nul point efter de to opgør. Men hvis danskerne vinder 2-1 eller bedre, vil de stryge forbi både Rusland og Finland - hvis finnerne taber deres opgør mod Belgien mandag aften.

- Jeg synes, at det russiske hold bliver undervurderet af mange. Vi er meget opmærksomme på den kvalitet, de har, sagde Simon Kjær.

Anføreren fremhævede to af de offensive profiler, som han skal skal forholde sig til i opgøret: Kreatøren Aleksandr Golovin fra AS Monaco og den store russiske angriber og anfører Artem Dzyuba.

Specielt sidstnævnte forventer Kjær selv at få dueller imod.

- Han er stor og stærk - ligesom ham vi mødte forleden. Dzyuba er ikke helt så hurtig som Lukaku, men han er en rigtig dygtig angriber, pointerede Simon Kjær.

Mandagens skæbnekamp mod Rusland fløjtes i gang klokken 21.00 i Parken i København. Samtidig mødes Finland og Belgien i puljens anden kamp i Sankt Petersborg.

Læs også
Landsholdet havde titelbejler på krogen: Jeg er kun skuffet over resultatet

Indlæser debat...