Astana-rytter får karantæne: Fik forbudt stof fra næsespray

Michele Gazzoli har fået en karantæne på et år, selv om UCI har godtaget hans forklaring om forbudt stof.

Udgivet:11. august 2022, 15.39

Læsetid:1 minut

/ Ritzau /

1 år siden

KØBENHAVN Cykelrytteren Michele Gazzoli har fået et års karantæne for at bryde dopingreglerne.

Men det var ikke bevidst, medgiver Den Internationale Cykelunion (UCI) i meddelelsen, som er offentliggjort på unionens hjemmeside.

23-årige Gazzoli, som indtil dommen kørte for World Tour-holdet Astana, afgav i februar en positiv dopingprøve i forbindelse med løbet Volta ao Algarve.

Den viste spor af stoffet tuaminoheptan, som er på dopinglisten.

Gazzoli har forklaret, at han har fået det forbudte stof ind i kroppen ved at bruge en næsespray, som han havde købt på et apotek uden holdets viden.

Den forklaring har UCI accepteret, men han udelukkes alligevel for at have kørt rundt med tuaminoheptan i sig.

Ud over karantænen har han fået frataget sine resultater fra etapeløbet i Portugal. Her blev han blandt andet nummer fire på 1. etape og nummer otte på 3. etape.

Gazzoli har siden deltaget i en række løb, men uden at køre sig til nævneværdige individuelle resultater. Senest deltog han i World Tour-løbet Polen Rundt i sidste uge.

Italieneren har stadig sin første professionelle sejr til gode, men han må altså vente mindst et år på at køre sig til den.

Det bliver dog ikke for Astana, som øjeblikkeligt har ophævet Gazzolis kontrakt med henvisning til det, holdet kalder sin nultolerancepolitik.

/ritzau/