International pris til dansk hjertelæge

7. oktober 2021, 13.38

Morten Schmidt modtager BCPT Young Researcher Nordic Prize 2021. Med prisen følger 7500 euro til forskningen. foto: PR-foto

PRIS Morten Schmidt, som er forsker ved Aarhus Universitet, har modtaget den internationale pris BCPT Young Researcher Nordic Prize. Prisen belønner hans forskning inden for hjerte-kar-mæssige risici ved forskellige typer af medicin.

Hvilke typer medicin kan gøre skade på hjertet? Det er omdrejningspunktet for Morten Schmidts forskning på Institut for Klinisk Medicin. Han har blandt andet fundet frem til nogle uheldige hjerte-kar-mæssige bivirkninger ved en særlig type smertestillende medicin, som af den grund ikke længere kan købes i håndkøb i flere lande. Det er på baggrund af hans forskning gennem de seneste godt 10 år, at Morten Schmidt modtager BCPT Young Researcher Nordic Prize 2021. Prisen tildeles et yngre forskningstalent i Norden med betydelige resultater i rygsækken inden for basal eller klinisk farmakologi.

Ifølge bedømmelseskomitéen faldt valget på Morten Schmidt, fordi han har bedrevet forskning af højeste international standard, som har haft betydelig klinisk og folkesundhedsmæssig effekt. Hans forskning har bidraget til både danske og europæiske retningslinjer for brug af lægemidler.

Morten Schmidt, som også er læge på Aarhus Universitetshospitals hjerteafdeling, er meget taknemmelig for prisen, som han mener giver motivation for hele den forskergruppe, han står i spidsen for.

Indlæser debat...