Bevar genoptræning af hjerneskadede på de lokale sygehuse

11. november 2019, 10.16

Steen Thomsen. Foto: Carsten Lundager

GENOPTRÆNING Regionsrådet skal nu igen behandle et forslag om at lukke genoptræningssenge for hjerneskade på lokale sygehuse og flytte dem til Aarhus.

Så når patienter bliver indlagt til genoptræning efter operation af blodprop i hjernen, skal de fremover være indlagt i Aarhus. Sådanne patienter tåler ikke langvarige besøg.

Det er i stedet vigtigt med hyppige, korte besøg. Derfor er det vigtigt, at være indlagt på hjemhospitalet tæt på pårørende fremfor på AUH i Aarhus.

Desuden forsvinder vigtig viden på de lokale sygehuse, hvis genoptræningssengene centraliseres i Aarhus.

Oprindeligt var der tale om en strukturbesparelse, der skulle spare regionen en million kroner. Men efter høringssvar og opfølgende spørgsmål fra Dansk Folkeparti, blev det afsløret, at det årligt vil være 2,8 millioner kroner dyrere at have genoptræningssengene i Aarhus. Så der er tale om en rigtig Aarhus-historie, hvor skrivebordsgeneraler vil gennemføre en besparelse på en million kroner, der i virkeligheden medfører ekstraudgifter for 2,8 millioner kroner.

Derfor har Dansk Folkeparti igen fremsendt et ændringsforslag om at droppe centraliseringerne, og vi håber, at der nu er flertal for at bevare genoptræningen af hjerneskadede på de lokale sygehuse, tæt på pårørende.

I valgkampen var alle imod centraliseringer - nu er det tid at holde sine løfter.