Tre biler involveret i uheld: Øjenvidne kalder omkørsel for farlig

Trafikken gennem Aulum bliver ledt ad andre veje i disse måneder. Mandag eftermiddag skete der et uheld

30. september 2019, 16.23

Den hvide Suzuki væltede om på siden, da den blev ramt af en sort Opel. Den hvide Dacia til højre undgik at påkøre den hvide Suzuki, men blev ramt af Opelen. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM Tre personbiler var impliceret i et trafikuheld i Aulum mandag klokken lidt over 15. Ifølge øjenvidner på stedet skete sammenstødet, da en hvid Suzuki kom kørende ad Engvej for at krydse Danmarksgade. Den hvide bil overholdt ikke sin vigepligt og blev påkørt af en sort Opel. Suzukien væltede om på siden.

Også en hvid Dacia blev indblandet i krydset ved Hotel Aulum og tæt på stationen.

For godt et par uger siden blev den gennemgående vej i Aulum spærret på grund af kloakarbejde, så strækningen, hvor mandagens uheld skete, er en del af omkørslen. Ifølge et øjenvidne er det ikke første gang, der opstår farlige situationer.

Dytten

- Når jeg arbejder inde i genbrugsbutikken, kan jeg høre, hvordan der bliver dyttet her i krydset, og jeg har også selv oplevet, at en bilist ikke har overholdt sin vigepligt, når jeg er kommet kørende her, siger Anne-Grethe Østergaard, der er frivillig i »Købmandsgårdens Genbrug«, der ligger på hjørnet af krydset, hvor uheldet skete.

- Jeg stod og var ved at pynte vinduer, da der var en bil, der kom flyvende, siger Anne-Grethe Østergaard, som forklarer, at den hvide bil havde meget fart på.

- Hvis man ikke kender krydset her, opdager man måske ikke, at der faktisk er vigepligt. Omkørselsveje er tit på større veje, hvor der ikke er vigepligt, nævner Anne-Grethe Østergaard, som er meget opmærksom i krydset.

- Trafikken er jo steget meget, efter at vejen er blevet omkørsel. Vi er ikke vant til den tætte trafik, siger Anne-Grethe Østergaard.

Spærret

En person blev kørt på hospitalet i forbindelse med uheldet.

Krydset var ryddet omkring klokken 16.

Omkørslen gennem Aulum varer foreløbig frem til december, men også næste år bliver hovedgaden gennem byen spærret på grund af kloaksepareringen.

Krydset var spærret i knap en time, fra uheldet skete, til der var ryddet. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Brandfolkene fik tippet den væltede uheldsbil på hjulene igen og skubbet både den og de to øvrige biler væk fra krydset. Foto: Henrik Lind Jørgensen