Blå kors klar til genåbning

26. februar 2021, 16.13

Nogle af butikkerne er klar til genåbning mandag, mens andre må vente til tirsdag. Foto: PR-Foto

HERNING Det er både med stor glæde og med stor respekt for myndighedernes anvisninger, at Blå Kors’ genbrugsbutikker igen slår dørene op for kunder rundt i hele landet næste uge.

- Det er vigtigt for os at understrege, at vi ikke vil løbe nogen risiko i forhold til sikkerheden i vores butikker, men vi er utroligt glade for, at vi nu kan åbne igen efter en periode med et voldsomt økonomisk tab - og vores frivillige er i den grad også klar til at komme i gang igen, siger Thomas Røddik, der er kommunikationschef i Blå Kors Danmark, i en pressemeddelelse.

Fokus på sikkerhed

I Herning driver Blå Kors genbrugsforretning på Viborgvej, mens organisationen også driver genbrugsbutikker i Skibbild-Nøvling og Ørnhøj. Ligeledes er det også Blå Kors, der driver varmestuen i Herning.

I Blå Kors’ 55 genbrugsbutikker vil kunderne blive mødt af en lang række sikkerhedsforanstaltninger, som håndsprit ved indgangene, afstandsmarkører på gulvene og kasseværn af plexiglas ved kasseapparaterne.

- Vi gør som organisation det, at vi stiller værnemidler til rådighed og indfører de nødvendige restriktioner. Det afgørende er, at vores frivillige og vores kunder føler sig trygge, og at vi, så vidt det overhovedet er muligt, ikke er med til at starte nye smittekæder, siger Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug.

Hver butik vil også have mindst én corona-vagt, som sørger for, at der altid er håndsprit, at der bliver holdt afstand, og at der ikke er for mange i butikken ad gangen.