En gave til Herning: 26 kunstværker af Carl-Henning Pedersen

15. april 2021, 15.58

Bruno Hansen. Foto: PR-foto

GAVE Herning Kommune har netop modtaget en imponerende kunstgave i form af 26 kunstværker af kunstneren Carl-Henning Pedersen. Det er en uvurderlig kunstskat, vi her modtager som gave i Herning Kommune.

Den generøse gave er skænket af Sidsel Ramson, som var Carl-Henning Pedersens hustru fra 1977-2007.

Carl-Henning Pedersen var gift to gange, først med Else Alfelt fra 1934-1974. Else Alfelt blev kun 64 år. Tre år efter hendes død blev Carl-Henning Pedersen gift med Sidsel Ramson, som var hans hustru indtil hans død i 2007.

Sidsel Ramson er i dag 83 år og forærer nu Herning Kommune de 26 kunstværker malet af hendes mand.

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum er efter min opfattelse »hjertet« i Birk Centerpark. Det smukke kunstmuseum er international anerkendt for sit spændende sammenspil mellem arkitektur og kunstneriske udsmykning. Museet har en unik samling med mere end 4000 værker. Hovedparten af værkerne var en gave af Carl-Henning Pedersen ved museets indvielse i 1976.

Ud over gaven, som forhåbentligt bliver godkendt enstemmigt af byrådet på tirsdag, bliver der ligeledes forberedt en mindre renovering af Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum. Fugerne mellem de keramiske fliser og i vinduerne i den tresidede prismebygning på museet vil i den kommende periode blive udskiftet.

Læs også
Frihedens lys over Hammerum: Carl-Henning Pedersen hovedværk sat op på Lindbjergskolen
+Abonnement
Læs også
Ny bog om Carl-Henning Pedersen: »Men der skal nu altså kunst på«
+Abonnement

Indlæser debat...