Jeg står tilbage med en bitter smag i munden

22. januar 2020, 14.14

Lone Børlum. Foto: PR-foto

KÆRBO På byrådsmødet i går i Herning Kommune har vi netop frigivet de første 20 millioner kroner til talentskolen i Holing. En formssag, fordi vi allerede har vedtaget anlægsbevillingen i henhold til investeringsoversigten ved vedtagelsen af budget 2020.

Jeg sætter stor pris på mine byråds-kolleger, lige som jeg sætter stor pris på de dialoger, vi har i de udvalg, jeg er medlem af. På trods af politiske uenigheder, når vi som regel altid hinanden alligevel.

Mit parti er ikke repræsenteret i alle udvalg, herunder kultur- og fritidsudvalget, som netop er det udvalg, hvor talentskolen hører hjemme. Det er i det udvalg, man har drøftet de store linjer omkring talentskolen. Det er her, man har sagt ja, når stregerne er blevet sat, og det er her, man har sagt go for den plan, der nu gør, at der ikke længere er plads til Kærbo Rideskole. Næste skridt er derfor en åstedsforretning, som finder sted på torsdag.

LÆS OGSÅ: Byrødder besøgte trængt rideklub
Byrødder besøgte trængt rideklub
+Abonnement

Man lærer meget af sejre, men man lærer også rigtig meget af nederlag. Et nederlag, det synes jeg, det har været for Kærbo Rideklub, som i den grad har været under pres, siden masterplanen for Holing, og sidenhen selve planen for talentskolen, blev vedtaget.

Jeg synes ikke, det har været en særlig køn proces og står tilbage med en bitter smag i munden, for jeg havde håbet på, at Kærbo Rideklub kunne blive liggende, hvor den er nu. Få ro og stabilitet så flere igen vil opstalde ejerheste, og flere elever ville strømme til.

Jeg synes, det er fantastisk, at vi får en talentskole, hvor dygtige elever kan videreudvikle deres talenter, men jeg forstår ganske enkelt ikke, at det skal være på bekostning af Kærbo Ride-klub, når ridning også er en del af talentskolen.

En rideklub, der slog dørene op i 1994 og siden da har været rummelig i den forstand, at der har været plads til alle uanset niveau og alder. En rideklub, der er blevet værdsat af især kultur- og fritidsudvalget og byrådet i det hele taget. Både dengang ejendomsskatten løb løbsk og senere hen med en ekstrabevilling til renovering, netop fordi rideklubben altid har bidraget til det samlede idrætsmiljø, og det derfor har givet god mening at udvikle klubben, som har en ideel placering tæt på byen og samtidig har perfekte omgivelser til ridesport.

Jeg deltog i det møde, hele byrådet var inviteret til af Kærbo Rideklub i starten af januar, fordi jeg synes, jeg ville høre sagen fra begge sider.

Jeg har læst alle de artikler, der har været, hver gang Kærbo Rideklub har været på tale i forbindelse med Sportscenter Herning, placeringen af campingpladsen og til sidst talentskolen.

Og det efterlader mig med en bitter smag i munden.

For jeg erfarer, at Kærbo Rideklub altid har været samarbejdsvillig, og det er de stadigvæk, og de forsøger at gøre, hvad de kan for at finde et nyt sted, hvor de kan være.

Jeg ved, det er fem minutter i lukketid at fremkomme med mine holdninger til denne sag, men det kan alligevel ikke komme bag på nogen, at jeg gør det.

Jeg har lært, at når vi som byråd vedtager nye flotte tiltag, som talentskolen jo er, så skal man være meget varsom med at give sit ja, før man har luret dem, der ordrigt fortæller, hvilken indflydelse vi kan få, hvis blot vi altid bøjer os for det, de vedtager, vi ikke må.