Hjælp til vaccine: De sidste skal samles op

6. marts 2021, 15.39

Ikke alle ældre har evnet at få bestilt tid til vaccination mod covid-19. De bliver nu kontaktet af Ringkøbng-Skjern Kommune og får tilbudet om vaccinationen. Foto: Johan Nilsson/Ritzau Scanpix

RINGKØBING-SKJERN En gruppe ældre er røget gennem nåleøjet i den store vaccination mod covid-19.

Ældre over 65 år, der får hjemmepleje, og alle ældre over 85 år skal være tilbudt en vaccine. De har dog endnu ikke alle fået bestilt tid til en vaccination.

Forklaringen kan være, at de ældre ikke kan finde rundt i den digitale verden med eBoks, eller at de ikke kan komme igennem på telefonen til Region Midtjylland for at bestille tid.

De skal nu have en hjælpende hånd, fortæller fagchef Anja Thoft Bach i Sundhed og Omsorg i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi frygter simpelthen, at der sidder ældre og sårbare borgere derude, som af dén grund har fravalgt vaccinen, siger Anja Thoft Bach og fortsætter:

- Disse borgere vil i den nærmeste fremtid blive kontaktet af kommunen med tilbud om hjælp, så vi kan sikre, at de bliver vaccineret uden forhindringer, hvis de ønsker det.

Anja Thoft Bach oplyser, at en halv snes ældre borgere, der ikke har kunnet transportere sig selv til et vaccinationscenter, vil få tilbudt at få deres stik mod covid-19 i hjemmet ved hjælp af Region Midtjyllands vaccinationsbil.

Indlæser debat...