Restriktioner lempes: Alle kan frit besøge de ældre

Lave smittetal kombineret med udbredt vaccine betyder, at der nu kan indføres normale tilstande på plejecentrene i Herning og Ikast-Brande Kommuner

9. februar 2021, 15.08

Restriktionerne på alle plejecentrene i Herning Kommune - heriblandt Vesterled Plejecenter - er overstået. Vi går mod normale tider. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Det har været en lang og hård periode - men nu er den slut: Fra i dag, tirsdag 9. februar, ophæves alle besøgsrestriktioner på plejecentrene i Herning Kommune.

Dermed kan alle nu frit besøge de ældre på centrene.

- Alle har set frem til denne dag i lang tid, siger Anne Marie Søe Nørgaard, (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune.

Restriktionerne for besøg ophæves ligeledes i Ikast-Brande Kommune, men dog først fra i morgen, onsdag. Det bekræfter kommunaldirektør, Flemming Storgaard.

- Vi er netop nu i gang med at informere plejecentrene om den gode nyhed, kommunaldirektøren.

Den seneste lange periode har hver enkelt beboer kun kunnet modtage besøg af tre faste besøgspersoner, og maksimalt to af gangen. Naturligvis for at begrænse risikoen for at sprede coronavirus blandt de ældre og personalet.

- Men nu er beboerne på vores plejecentre færdigvaccineret, ligesom rigtig meget af vores frontpersonale er det. Samtidig har vi den seneste tid kunnet se, at smittetrykket i Herning Kommune er lavt. Derfor har vi i dag modtaget besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at vi kan ophæve besøgsrestriktionerne, hvilket vi naturligvis gør med det samme. Mange ældre og deres pårørende har oplevet den seneste tids restriktioner som meget begrænsende og belastende, siger Anne Marie Søe Nørgaard, der roser både ældre, pårørende og personale for at have udvist stor tålmodighed i en svær periode.

Anne Marie Søe Nørgaard tilføjer, at Herning Kommunes plejecentre naturligvis fortsat følger alle retningslinjer omkring covid-19.

Ifølge kommunaldirektøren i Ikast-Brande Kommune vil der stadig gælde særlige restriktioner for besøg.

- Blandt andet skal alle besøg foregå på beboernes egne stuer, siger Flemming Storgaard.

Venter på svar

Ringkøbing-Skjern Kommune ligger helt i bund med antal smittede med covid-19.

Direktør Anette Ørbæk Andersen fortæller, at hun forventer at få besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed onsdag 10. februar, om også Ringkøbing-Skjern Kommune kan ophæve besøgsrestriktionerne.

- Vi vil selvfølgelig gerne have, at vores ældre på plejecentrene igen kan få besøg. Vi forventer, at vi får ophævet besøgsrestriktionerne en af de nærmeste dage. Vi har et meget lavt smittetal her i kommunen og de ældre har fået deres vaccine anden gang; så vi er ved at være trygge ved det nu, siger direktør Anette Ørbæk Andersen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.