Toiletrensning udløste alarm: Brandbiler på Lalandia

Udgivet:09. august 2022, 12.19

Læsetid:1 minut

Tirsdag formiddag blev Brand og Redning Midtvest kaldt til Lalandia i Søndervig. Foto: Jesper Wind

1 år siden

SØNDERVIG Tirsdag formiddag klokken 9.23 blev en brandalarm aktiveret på Lalandia i Søndervig. Det var brandstationen i Ringkøbing, der fik alarmen og - sammen med indsatsleder Peter Kristensen fra Herning - rykkede ud til alarmen.

Han fortæller om udrykningen:

- Jeg skulle køre helt fra Herning, da vores lokale indsatsleder var optaget af noget efterslukning, så det var godt, vi kunne sende de lokale brandfolk fra Ringkøbing derud og undersøge sagen.

Læs også
Politiets døgnrapport: Melding om brand i bus i nat og kostbar cykel stjålet Politiets døgnrapport: Melding om brand i bus i nat og kostbar cykel stjålet
Læs også
Politiets døgnrapport: Melding om brand i bus i nat og kostbar cykel stjålet

- Da de kommer derud viser det sig, at der er en medarbejder, som har været i gang med at højtryksrense et badeværelse med en damprenser, og det har en detektor opdaget og aktiveret en alarm.

- Det meddelte de lokale brandfolk mig over radioen, da jeg var nået til Videbæk, og så kunne jeg slukke udrykningen og vende om. Det er sådan en alarm, vi betegner som en blind alarm.

- Medarbejderen havde simpelthen glemt at slå alarmanlægget fra under rengøringen.

Peter Kristensen oplyser i øvrigt Brand og Redning Midtvest altid sender mindst en brandbil frem, når der går sådan en alarm, for at sikre, at der ikke er brand.