Hvordan ser din sommer ud? Her er tre bud fra læserne

Avisen har haft en uhøjtidelig konkurrence. Her er første sending af sommerbilleder fra læserne

23. juni 2020, 12.25

Sådan så solnedgangen ud 10. juni - i hvert fald fra det sted på Spegbjergvej i Aulum, hvor Inge Marie Thusing befandt sig. Foto: Inge Marie Thusing

AULUM/VILDBJERG Naturen er skøn, og her ved forårs- og sommertid kan den noget helt særligt.

Det opfordrede avisen læserne til at dokumentere, vel vidende, at et billede ikke kommer i nærheden af den virkelige oplevelse.

Vi har fået mange bidrag. Tak for dem. Nogle af dem - men ikke alle - bringer vi i Herning Folkeblad i denne uge, og på lørdag kårer vi det bedste sommerbillede, der bliver belønnet med en gavekurv.

Giftig sommerfugl

Nogle har sendt de »nøgne« fotos til os. Andre har tilføjet ord.

Gudrun Wiwe har gjort det sidste. Hun faldt over en meget almindelig danske sommerfugl i sin have, men en sommerfugl, hun ikke havde set før.

»Den har et drabeligt navn: Blodplet. Og den sad der bare i min græsplan. Vingefanget er cirka fem centimeter, og sommerfuglen er dagflyvende og langsom. Det sidste kan den tillade sig, da den er giftig. Larvens værtsplante er eng-brandbæger, og det er her, blodpletten får sin gift fra. Den voksne sommerfugl flyver fra sidst i april og til juli,« skriver Gudrun Wiwe og har således gjort os lidt klogere på en af havens gæster.

Skriv til os

Det er ikke længere muligt at sende fotos ind til denne uhøjtidelige dyst, men som læser af avisen er du selvfølgelig altid - forår, sommer, efterår og vinter - velkommen med dine fotografiske oplevelser.

Men billeder er ikke alt, så på redaktionen er vi mindst lige så taknemmelige for ideer til historier, vi skal tage fat i.

Det kan eksempelvis være et portræt - tegnet med bogstaver og foto-bites - et interessant arrangement eller opmærksomhed om noget, der ikke er lige så vellykket som disse billeder.

Søren Birkebæk var tidligt oppe pinselørdag for at fange disse prægtige krondyr på Ovtrup Hede. Foto: Søren Birkebæk
Gudrun Ring Wiwe fra Snejbjerg fandt en blodplet i sin have - ja, det hedder den flotte sommerfugl. Foto: Gudrun Wiwe