Brande Marked: Så fester der i fire dage

Marked med konkurrencer, udstillinger, aktiviteter og musik med blandt andet Kandis

Udgivet:31. maj 2023, 10.15

Læsetid:2 minutter

Så er der atter dækket op til Brande Marked, der med et par ganske få undtagelser har været holdt helt tilbage fra midten af 1800-tallet. Her et glimt fra hyggen på Torvet sidste år. Foto: Tom Laursen

Flemming Thulstrup
Journalist

4 måneder siden

BRANDE Det store marked i Brande kan skrive sin historie tilbage til 1857.

Siden da har der været tradition for at holde marked og fest. Gennem årene har markedet naturligvis ændret karakter og er gået fra at være netop et marked med husdyr og alskens andre sager, og hvor et stort opland satte hinanden stævne i Brande, hvor der blev gjort talrige handler og drukket lidkøb.

Der bliver stadig handlet en del i forbindelse med markedet i Brande, men nu handler det nok mere om dagligvarer end om køer og grise, og der bliver også fortsat nydt en øl eller to i forbindelse med en god handel.

I år er der afsat hele fire dage til markedet i Brande.

Det hele begynder onsdag 7. juni, hvor Storegade bliver spærret af for motoriseret trafik og bliver gågade.

Ølvogn, hoppeborg og pølsevognen triller ind på Torvet, og festen er i gang. Hen under aften er der musikalsk underholdning, leveret af Kandis.

Historien gentager sig selv torsdag eftermiddag, hvor Storegade atter spærres af for biler. Der vil atter være masser af aktivitet på Torvet, hvor der tillige vil være stor udstilling af specialbiler og motorcykler.

Den musikalske underholdning besørges af Iversen og Co.

Stort optog

Fredag 9. juni spærres Storegade allerede af sidst på formiddagen.Det er nemlig her, der er arrangeret stort optog, hvor alle byens børneinstitutioner viser sig frem, flankeret af masser af forældre og bedsteforældre.

På Torvet skal Brandes bedste hotdog-spiser findes, og der er musikalsk underholdning ved blandt andre Brandes egen MGP-stjerne, Emma, og Thomas Helmig Jam

Brande Marked kulminerer lørdag, og dagen åbner med gratis rundstykker og kaffe på Torvet, og så går det ellers slag i slag med quiz, kræmmermarked, rodeotyr, å-ræs, modeshow samt naturligvis kåring af Årets Brandit. Der er musikalsk underholdning ved Båndsalat.

Sideløbende er der også aktiviteter i Fynbogården, hvor der blandt andet bydes på Brande-mesterskabet i at slå søm i, diverse børne-aktiviteter samt musik ved Radio Bo FM.

Brande Marked starter i år musikalsk med et brag, når selveste Kandis onsdag aften kommer forbi Torvet. Foto: PR-foto