Adam Price om mere Borgen: DR og Netflix skal sætte sig sammen

Borgen-skaberen Adam Price har nogle idéer til, hvordan successerien om toppolitikeren Birgitte Nyborg kunne fortsætte.

Udgivet:06. februar 2023, 11.34

Læsetid:2 minutter

Adam Price (til venstre) flankeret af flere af stjernerne fra "Borgen - riget, magten og æren" til årets Robert-uddeling: Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard, Özlem Saglanmak og Lisbeth Wulff. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 måned siden

KØBENHAVN Det var en stor overraskelse, da DR-dramaet "Borgen" i 2022 fik endnu en sæson, cirka ti år efter at den seneste blev sendt.

Med undertitlen "Riget, magten og æren" blev der tilføjet endnu et kapitel om toppolitikeren Birgitte Nyborg. Og står det til seriens skaber, Adam Price, er fortællingen ikke slut.

Han har nogle idéer til en femte sæson, fortæller han på den røde løber til uddelingen af Robert Prisen i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

- Det kræver, at DR og Netflix sætter sig sammen igen omkring et bord og nikker til det, lyder det fra Adam Price.

- Det lykkedes jo før - men lad os nu se. Vi ved det ikke. Men jeg tror, der i hvert fald er en positiv ånd omkring det, siger serieskaberen.

Den fjerde sæson af "Borgen" var ventetiden værd for fans og anmeldere, der kvitterede med flotte roser nationalt såvel som internationalt. Og det tyder på, at publikum gerne vil se en sæson mere.

En række af seriens oprindelige skuespillere gjorde comeback. Sidse Babett Knudsen genoptog sin glansrolle som Birgitte Nyborg, Birgitte Hjort Sørensen vendte tilbage som journalisten Katrine Fønsmark og veteranen Lars Knutzon som den politiske nestor Bent Sejrø.

Der var også en række helt nye navne i universet. Blandt andre Mikkel Boe Følsgaard, Johanne Louise Schmidt og Magnus Millang.

- Jeg har ikke taget skuespillerne i ed på nogen måde. Men jeg håber, de kan lege, hvis vi finder ud af, at vi kan, må og skal lege, lyder det fra Adam Price.

/ritzau/

Pressemøde på DR TV serie Adam Price har vundet en Bafta i kategorien Bedste Internationale Serie tilbage i 2012 for sit arbejde med "Borgen". (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indlæser debat