Støtte til udvidelsesprojekt: Skovsnogen får 10 millioner

Realdania støtter projektet »The Shelter« med en masse penge

Udgivet:23. maj 2022, 10.54

Læsetid:2 minutter

Det runde byggeri »The Shelter« skal placeres i den nordlige del af Deep Forest Art Land - tæt ved den skovsnog, som oprindeligt gav navn til udstillingsstedet. Visualisering: Effekt Arkitekter

DØVLING Deep Forest Art Land - lokalt bedre kendt som Skovsnogen - oplevede massiv interesse under corona, hvor mange danskere rykkede udendørs for nye natur- og kulturoplevelser - og skoven med kunst er fortsat et populært udflugtsmål i Herning Kommune.

Realdania støtter nu en bygning, som blandt andet skal rumme faciliteter til publikum samt møde- og værkstedsrum for kunstnere, der arbejder i skoven. Samtidig kan bygningen være med til at aflaste og beskytte den natur, som er en stor del af oplevelsen.

- Deep Forest Art Land gør kunsten og naturen tilgængelig for de mange. Vi løser en vigtig samfundsmæssig opgave ved, at flere får oplevelser med samtidskunsten og den frie natur. Med støtten fra Realdania er vi nu kommet et markant skridt videre til at konsolidere og videreudvikle stedet som en attraktion i midten af Jylland, siger bestyrelsesformand for Deep Forest Art Land, Finn Poulsen, i en pressemeddelelse.

Fællesskab på et særligt sted

Den filantropiske forening Realdania støtter en bygning i skoven, så Deep Forest Art Land kan følge med den stigende publikumsinteresse, udvikle den naturnære kunstformidling og samtidig holde fast i frivillig entré og adgang for alle.

Det er planen, at den nye bygning skal rumme værksteder for kunstnere og skoleklasser, forsamlingsrum for grupper samt faciliteter til gæster - for eksempel madpakkehus og toiletter. Samtidig vil stisystemet i skoven blive forbedret til gavn for kunst- og naturoplevelsen:

- Deep Forest Art Land er et helt særligt sted, som giver nye kunst- og naturoplevelser til alle, der lægger vejen forbi og begiver sig ud på stien og ind i skoven og skulpturerne. Vi vil gerne støtte udviklingen af Deep Forest Art Land som attraktion i det vestjyske og samtidig skabe gode fysiske rammer for det fællesskab, der er opstået omkring lokale frivillige og udøvende kunstnere, der både arbejder, formidler og udstiller i skoven, siger filantropidirektør Nina Kovsted Helk, Realdania.

I skoven, der ligger mellem Døvling og Karstoft, er der store skulpturer, man kan gå rundt om og ind i og opleve med alle sanser. Desuden er der skiftende temaudstillinger med små og store værker. Du kan både opleve danske og udenlandske samtidskunstnere.

Projektet er også støttet af Herning Kommune og Mau Fonden.