Der stilles høje krav for samarbejde med Bamse og Kylling

Ikast Etiket har brugt et halvt år for at få en aftale på plads med DR Af Brian Kjær Andersen

4. januar 2018, 13.26

Det er tøjmærker som disse med både Bamse og Kylling og Kaj og Andrea, som Ikast Etiket har sikret sig retten til at sælge. Foto: PR-foto

Etiketter Ikast Etiket, som blandt andet producerer strygemærker og klistermærker med navn til opmærkning af tøj og legetøj, har indgået en licensaftale med DR.

Aftalen betyder, at Ikast Etiket fremover må bruge DR's figurer på sine mærker.

Virksomhedens direktør og indehaver Ulrik Lauritsen oplyser til Herning Folkeblad, at aftalen har været et halvt års tid undervejs. DR har i forvejen et par licensaftaler på andre produkttyper, og Ikast Etiket har selv taget initiativet til at få et samarbejde op at stå.

Skal overbevise mor og far

Der stilles forskellige krav fra DR's side, og blandt andet har Ikast Etiket haft sine produkter til test på Teknologisk Institut og fremlagt øvrig dokumentation for, at kvaliteten er i orden.

Ikast Etiket har indtil nu selv designet de figurerer og baggrunde, der er på mærkerne, og det er første gang, at man går ind i et eksternt samarbejde.

- Vi er rigtig spændte, for det er jo lidt banebrydende. Vi ved, at for slutkunderne - som er børnene - der giver det mening. Men det er jo ikke dem, der skal købe tingene, så vi skal lige have en mor og en far ind over, og de skal også forstå budskabet om, at de kan gøre dem selv og pædagogerne og deres børn en tjeneste, siger Ulrik Lauritsen.

Ikast Etiket har ud over produktion af mærker også relaterede produkter som papirarmbånd, festivalarmbånd og garderobenumre, som sælges til erhvervskunder.

Ulrik Lauritsen oplyser, at salget i virksomheden er nogenlunde ligeligt fordelt mellem erhvervs- og privatkunder.

Det er tøjmærker som disse med både Bamse og Kylling og Kaj og Andrea, som Ikast Etiket har sikret sig retten til at sælge. Foto: PR-foto
Læs også
Ikast-firma får aftale med Bamse og Kylling