Fra december kan regionen vaccinere op til 60.000

Sundhedsstyrelsen opfordrer alle borgere til at blive vaccineret, så snart de får tilbuddet

23. november 2021, 11.23

Der er fortsat ledige vaccinationstider i vaccinationscentret på Godsbanevej i Herning. Foto: Tom Laursen

MIDTJYLLAND Der skal et tredje stik til for at sikre, at vaccinen mod covid-19 bliver ved med at yde høj beskyttelse, og Sundhedsstyrelsen opfordrer alle borgere til at tage imod tilbuddet, så snart det dukker op i e-boks eller postkasse.

I Region Midtjylland er der vaccinationscentre i alle kommuner bortset fra Ikast-Brande, og regionen arbejder intensivt på at kunne tilbyde interesserede borgere en vaccine-tid inden for en uge.

- Vi er tæt på målet, men nogle steder kan det endnu være nødvendigt at tage til nabokommunen for at få en hurtig tid, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

I denne uge er der først og fremmest ledige tider på de større vaccinationscentre i Herning, Holstebro, Viborg, Horsens, Randers, Silkeborg og Aarhus, mens der er få ledige tider i Struer, Hedensted, Lemvig, Ringkøbing, Odder og Skive.

- De seneste uger har vi udvidet åbningstiderne, så der også er åbent sen eftermiddag eller aften og flere steder også i weekender. Samlet kan vi i december vaccinere 50.000-60.000 borgere hver uge, siger Anders Kühnau i pressemeddelelsen.

Den seneste tid har der være udfordringer med at komme igennem til den hotline, som hjælper borgere uden NemID med at booke tid til vaccination. Derfor bliver der i øjeblikket ansat mere personale. I løbet af den seneste uge blev der ansat syv medarbejdere, som nu er under oplæring og snart i funktion.

Lige nu er der mellem 5 og 10 medarbejdere på arbejde af gangen i bookingsupport. Når der er ansat og oplært personale nok, bliver også åbningstiderne i bookingsupport udvidet.

Indlæser debat