Nye gåruter i Arnborg

8. april 2021, 10.32

Den næste runde pop-up-gåture kan findes i Arnborg fra i morgen, fredag. Foto: Henrik Ole Jensen

ARNBORG Siden slutningen af februar har Herning Kommunes projekt Bevæg Dig For Livet sammen med lokale foreninger arrangeret pop-up-gåture på afmærkede ruter.

Hver fredag flytter ruterne til et nyt sted, og denne gang er der tre nye ruter i Arnborg, hvor borgerforeningen har hjulpet med at finde spændende gåture.

Alle tre ruter begynder og slutter ved pavillonen midt i byen - ved Skjernvej 17 - som man ikke kan undgå at se, når man kører gennem byen. På alle ruter er der bænke, hvor man kan holde en pause.

Den første rute er på tre kilometer og går gennem Arnborg Anlæg, hvor man hovedsageligt går på grusvej og stier. Den lettere kuperede rute går forbi legeplads, søer og vandløb, og ved gededammen er der mulighed for at få et hvil.

Den næste rute er på 4,7 kilometer og leder de gående forbi Arnborg Skole, fritidshjem og plejehjemmet, hvor der er dyr, man kan snakke med. Ruten går forbi Arnborg Kirke og Hjemstavnshuset, inden man kommer ind på kirkestien langs med Rind Å og til Arnborg Anlæg.

Den sidste rute er 6,6 kilometer og går først forbi plejehjemmet og skolen, inden den krydser tværs over byen og går gennem en lille skov, hvor der er legeplads og svævebane. Derfra går turen ud mod Birkebæk Plantage, gennem skoven og forbi det gamle stemmeværk, hvor åen deler sig, og over den nye bro og tilbage ind i byen.

Indlæser debat...