Vildbjergenser tiltalt i kæmpe bestikkelsessag: Købte hæk og jernlåger

En tidligere ansat ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse

6. december 2019, 14.40

En mand fra Vildbjerg er blandt de tiltalte i sagen om bestikkelse i Forsvaret. Foto: Jakob Stigsen Andersen

VILDBJERG En 44-årig mand fra Vildbjerg er blandt de fem tiltalte i en stor bestikkelsessag, som omfatter over 450 forhold.

Der er sket bestikkelse for op mod 1,8 millioner kroner, hvor to nu tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse har modtaget varer til privat brug på baggrund af deres arbejde ved Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Den ene af de to mænd er tiltalt for at have modtaget over 1,7 millioner kroner i bestikkelse, mens manden fra Vildbjerg skal have modtaget varer for godt 35.000 kroner.

Ifølge anklageskriftet har vildbjergenseren fået leveret smedejernslåger og bøgehæk for beløbet.

Det er et stort dansk entreprenørfirma, der har leveret varerne.

Manden fra Vildbjerg var ansat i ejendomsstyrelsen med ansvar for at godkende tilbud fra entreprenører og håndværkere.

Andre tiltalte

En tidligere ansat i en entreprenørvirksomhed er tiltalt for at have bestukket de to ansatte ved forsvaret. To andre tiltalte er selvstændige erhvervsdrivende, som har medvirket til bestikkelse og mandatsvig.

Sagen kommer til at køre ved byretten i Viborg. Det er ikke bestemt, hvornår den kommer for, men der er sat 20 retsdage af til behandlingen af sagen.

Torsdag kom en anden sag fra Forsvarets Ejendomsstyrelse frem - en sag om økonomiske uregelmæssigheder - men den sag har ikke noget med tiltalen mod de fem personer i den store bestikkelsessag at gøre.

Konfiskering

Ud over kravet om en straf for at modtage bestikkelse vil anklagemyndigheden også bede byretten om at konfiskere bøgehækken og smedejernslågerne.

Sagen går tilbage til 2016, mens den anden sag, som Forsvarets Ejendomsstyrelse er indblandet i, omhandler forhold begået i 2018.

De fem tiltalte i bestikkelsessagen kommer - ud over manden fra Vildbjerg - fra Skals og Aarhus-området.