Jubilæumsfest for Sørvadløbet: Vejret var forfærdeligt - den første gang

Jens Kjær stablede den første udgave af Sørvadløbet på benene for 40 år siden. Tirsdag aften sendte han jubilæumsudgaven afsted

Udgivet:04. juni 2019, 23.23

Læsetid:3 minutter

SØRVAD Igennem Sørvadløbets 40 år lange historie har tusindvis af løbefødder krydset målstregen. Men da Jens Kjærs fødder gjorde det for første gang til det allerførste Sørvadløb, var kun tre personer kommet over stregen før ham.

Tirsdag aften vendte han tilbage, men denne gang var løbetøjet skiftet ud med hvid skjorte og pæne sko, for det var nemlig ham - stifteren af Sørvadløbet - der skulle sætte jubilæumsudgaven i gang.

- Jeg er meget stolt af, at løbet findes endnu, det må jeg indrømme. Men der skal også være nogle mennesker, som beslutter sig for, at den slags skal fortsætte, og her i Sørvad har de været gode til at holde liv i løbet, siger Jens Kjær, der selv nåede at arrangere fire udgaver af Sørvadløbet, før han flyttede fra byen i 1983.

Han vendte dog tilbage og deltog i flere Sørvadløb derefter. Og da løbet fejrede sit 10-årsjubilæum, var det også ham, der fik æren af at sætte det i gang.

- Men jeg havde godt nok ikke regnet med, at jeg også skulle stå her i dag, 30 år senere, lyder det fra den 74-årige løbsstifter.

Opløst ved målstregen...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind