Jubilæumsfest for Sørvadløbet: Vejret var forfærdeligt - den første gang

Jens Kjær stablede den første udgave af Sørvadløbet på benene for 40 år siden. Tirsdag aften sendte han jubilæumsudgaven afsted

4. juni 2019, 23.23

Jens Kjær (øverst til venstre) havde tirsdag taget turen fra sit hjem i Kjellerup for at sætte den 40. udgave af Sørvadløbet i gang sammen med Lisbeth Nielsen fra Vinding Ungdoms- og Idrætsforening, der står bag løbet.

SØRVAD Igennem Sørvadløbets 40 år lange historie har tusindvis af løbefødder krydset målstregen. Men da Jens Kjærs fødder gjorde det for første gang til det allerførste Sørvadløb, var kun tre personer kommet over stregen før ham.

Tirsdag aften vendte han tilbage, men denne gang var løbetøjet skiftet ud med hvid skjorte og pæne sko, for det var nemlig ham - stifteren af Sørvadløbet - der skulle sætte jubilæumsudgaven i gang.

- Jeg er meget stolt af, at løbet findes endnu, det må jeg indrømme. Men der skal også være nogle mennesker, som beslutter sig for, at den slags skal fortsætte, og her i Sørvad har de været gode til at holde liv i løbet, siger Jens Kjær, der selv nåede at arrangere fire udgaver af Sørvadløbet, før han flyttede fra byen i 1983.

Han vendte dog tilbage og deltog i flere Sørvadløb derefter. Og da løbet fejrede sit 10-årsjubilæum, var det også ham, der fik æren af at sætte det i gang.

- Men jeg havde godt nok ikke regnet med, at jeg også skulle stå her i dag, 30 år senere, lyder det fra den 74-årige løbsstifter.

Opløst ved målstregen...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben