Fra Lokalavisen: Flere kunder i lille galleri

2019 bød på flere kunder end det forrige år i Galleri Gamax i Timring, men parret driver stadig butikken på hobbyplan og har ikke ambitioner om at leve af den

10. januar 2020, 11.34

Galleri Gamax har også et udvalg af sæber fra Meraki, delikatesser, et lille udvalg af blomster fra Lundagers Gartneri og så forhandler de kalkmalingen Vintage Paint, voks, pensler, og hvad der ellers hører til. - Jeg holder også malerkurser, og tilbyder at alle interesserede kan komme og male i åbningtiden og få gode råd og vejledning, bare de selv medbringer materialer, fortæller Gitte Andersen, Foto: Henrik Lind Jørgensen

TIMRING Gitte Andersen plejer at sige, at hendes forretning ikke er en, hvor kunderne står i kø - men det udsagn har hun måtte justere henover julen.

- Vi har haft rygende travlt, og vi har rent faktisk oplevet, at folk stod i kø, fortæller indehaveren af Galleri Gamax i Timring.

Forretningen handler primært med fransk-nordisk inspireret brugskunst, men har også mindre retro-møbler og trævarer, blandt andet de små trækasser, som Gittes mand Henning Andersen producerer. Det er blandt andet dem, der har fået kunderne i kø.

- De har været populære som indpakning til julegaver. Mange går meget op i, at gaverne de giver ser flotte og specielle ud, og her har kasserne været gode. Mange har også brugt dem til at sammensætte en personlig gave med ting, de har valgt fra butikken, fortæller Gitte Andersen.

Kan ikke leve af det

I februar er det to år siden parret åbnede butikken på Birkmosevej i den gamle købmandsgård i Timring. De har aldrig lagt skjul på, at de ikke kan leve af at drive forretningen i en by som Timring.

- Vi nærmer os henholdsvis 70 og 80 år og er begge pensionister. At vi har indtægten fra pensionen ved siden, gør det muligt at drive forretningen. Vi har kunder hver dag, og der er også kommet flere til i 2019 end året før, så det går den rigtige vej og ordet breder sig, siger indehaveren.

Som supplement til den fysiske butik, har parret åbnet en webshop, hvor loyale kunder blandt andet kan forudbestille varer.

- Nethandlen, som udelukkende foregår på Facebook, står for lidt over halvdelen af salget, siger Gitte Andersen.

Nyt mærke

Som noget nyt er hun begyndt at forhandle mærket Maileg, som er et Herning-firma, der laver en masse populært julepynt i form af små stofnisser og julemus.

- Som vi som nogle af de allersidste har fået lov at forhandle, inden de lukkede ned for nye forhandlere for en tid. Nu overvejer jeg, om vi skal bestille deres legetøj hjem og forhandle hele året.

Åbner for lagersalg

Henover julen har Gitte Andersen holdt lukket, men hun har haft travlt med at tælle sit varelager op, så hun kan få lavet sit årsregnskab. Og så har hun styrtet rundt for at gøre butikken klar med nye varer og til lagersalg, som åbner den 19. januar.

Men først skal der være plads til en uges ferie.

- Vi tager til Porto Santo, for sidste år holdt vi slet ikke ferie, så det trænger vi til. Min mand skal spille golf, og jeg kører golfvognen, griner Gitte Andersen.