Brande klar med storskærm til semifinalen: Arrangør skaffede fem sponsorer på et kvarter

Thomas Madsen går ikke synderligt op i fodbold, men han går op i at lave events, der samler byen. Derfor er han og Brande City klar med storskærm på Torvet igen på onsdag

5. juli 2021, 10.57

Der var 400-500 mennesker samlet på Torvet lørdag - de fleste var branditter, men storskærmen havde også tiltrukket en del fodboldsfans fra oplandet og nabobyerne. Foto: Henrik Ole Jensen

BRANDE Det skortede ikke på lokal opbakning, da de danske EM-helte tævede tjekken lørdag aften.

En pæn del af Brande-borgerne, op mod 400-500 mennesker, oplevede 2-1-sejren sammen foran storskærmen på Torvet.

Knap havde dommeren fløjtet kampen af og de sidste feststemte fans forladt Torvet, før arrangørerne trak i arbejdstøjet igen.

- Søndag til middag var vi allerede i gang med at arbejde på at få storskærmen tilbage onsdag aften til semifinalen. Det er jo ikke noget, der bare sker af sig selv, siger Thomas Madsen, der ejer værtshuset Hosekræmmeren og er initiativtager til storskærmen på Torvet.

Sponsorer i hus på et kvarter

Thomas Madsen står for at indhente de nødvendige tilladelser fra Ikast-Brande Kommune og politiet. Derudover har han allieret sig med en række sponsorer, som hjælper med at betale gildet.

- Brande City har lovet at købe sig til rettighederne til at vise kampen hos Viasat. Det koster 70 kroner pr. mand, og lørdag betalte vi for 400 personer, forklarer Thomas Madsen.

Søndag eftermiddag skrev han ligeledes ud til byens virksomheder, at de for et sponsorat på 4000 kroner kunne købe sig til et reklamespot på storskærmen.

- Der gik et kvarter, og så var de fire pladser solgt. Jeg har sågar sagt nej til flere virksomheder, siger han.

Sponsorererne skal være med til at betale for opsætningen af storskærmen.

Selv poster Hosekræmmeren også en del penge i projektet, men lørdag var der alligevel tale om en god overskudsforretning, da de gyldne dråber flød lystigt fra ølvognen, Thomas Madsen havde kørt frem på Torvet.

Ikke for pengenes skyld

- Det er klart, at jeg tjener penge sådan en lørdag aften. Det er nok lidt mere begrænset, hvor meget folk drikker en onsdag aften klokken 21. Men EM-feberen og sommerferien kan måske hjælpe lidt på det, siger arrangøren.

- Det, der driver mig, er ikke penge i kassen, og jeg går heller ikke op i fodbold. Det er det at kunne samle folk, fastslår Thomas Madsen.

- Jeg lever og ånder for at lave events. Det er det, der gør mig glad, og det vil jeg gerne selv bidrage til, uddyber han.

I samme omgang takker han branditterne for den formidable opbakning.

- Jeg synes altid, at folk i byen er gode til at bakke op, men det er da noget helt særligt, at så mange møder op og gør en dyd ud af at tage røde trøjer på, male sig i ansigterne og lever sig ind i stemningen.

Danmarks semifinale mod England, der spilles på Wembley, vises på storskærm onsdag aften klokken 21 med optakt fra sidst på eftermiddagen.

Indlæser debat...