Sandheden om Nordskrænten i Gullestrup

Udgivet:23. november 2020, 07.56

Læsetid:2 minutter

Henrik Finn Edtwodth Andersen. Foto: Privatfoto

Af Henrik Finn Edtwodth Andersen. H.C. Ørstedsvej 29B st. th., Herning

3 år siden

BOLIG Jeg har med stor undren læst Herning Folkeblads artikel om fugtproblemerne i nybyggeriet på Nordskrænten i Gullestrup.

For hvad bygherrer og nuværende ejere beskriver i artiklen er, med pæne ord, en omskrivning af sandheden.

Jeg og påhænget faldt for boligerne og omgivelserne og valgte at flytte ind 1. april 2020, men efter seks måneder måtte vi flytte ud på grund af de massive frugtproblemer, helbredet og frustationer. Sandheden er, at Viva-Group allerede i januar 2020 vidste, at der var fugtproblemer og byggesjusk, men lod alligevel folk flytte ind uden at oplyse om problemerne.

Byggesjusk der blandt andet viste sig i gulve, der bølgede op og ned, fugningerne, der var halvfærdige, skabe, der var skæve, vægge, der var bløde som smør, store problemer med vand på vejene, når der regnede og så videre.

Byggesjusk (indrømmet af Viva-Groups egne håndværkere), aftaler, der ikke blev overholdt, en konfliktsky direktør fra Ejendomsselskabet Midtjylland og så videre, er en del af sagen.

Der blev holdt et beboermøde, hvor Viva-Group og ejendomsselskabet Midtjylland afviste kritiske spørgsmål, fik talt beboerne fra kollektivt medlemskab af LLO.

Jeg har personligt oplevet at have haft en beboer stående ved mig grædende, fordi Vivas håndværkere var aldeles hårde i kommunikationen. Jeg har e-mail på hele sagen. Ved der er flere beboere, hvis de tør, der kan bekræfte forløbet. Vi fik vores indskud tilbage, men følte os presset på grund af helbred og ønsket om at komme væk til at acceptere stort set ingen kompensation (skulle ikke betale de normale 14 dage ved fraflytning).

Vi havde ikke overskuddet til at tage en langvarig sag for kompensation efter at have flyttet flere gange på et år.

Vi får ikke del i kompensationen for ulemperne, fordi vi valgte at flytte. Men vi har brugt tusinder af kroner på indflytning, udflytning og midlertidig lejemål. Penge vi ikke bliver kompenseret for.

Havde ønsket om kommunikation og kompensation fra starten af set helt anderledes ud hos bygherre, så var situationen ikke endt, som den er.

Til afslutning vil jeg sige, at det undrer mig, at Ejendomsselskabet Midtjylland ikke har undersøgt forholdene og talt med beboerne, før man smed penge for byggeriet. Påstanden er, at de tidligere har arbejdet sammen med Viva-Group. Måske man så burde have haft alarmklokkerne til at ringe.