Kvik indtager Tyskland: Åbner første butik i Hamborg

Med planer om en række butikker i Tyskland har køkkenkoncernen i Vildbjerg lagt ambitiøse fremtidsplaner

8. juni 2021, 05.30

De første Kvik-franchisetagere i Tyskland, Mai og Ralph Nissen, sammen med Holger Hansen (tv.), Market Development Director i Kvik, og administrerende direktør Jens-Peter Poulsen (th.). Foto: PR-foto

UDVIDELSE Corona-pandemien har ikke spændt ben for Kvik, som efter endnu et rekordår i 2020 er klar til at indtage det tyske marked som det første danske køkkenbrand. Den første butik åbner i Hamborg i juli og vil blive ledsaget af flere butikker i de kommende år, oplyser Vildbjerg-virksomheden i en pressemeddelelse.

Kvik har de seneste mange år været på en lang vækstrejse med butiksåbninger i 12 lande. Tyskland skal nu sikre yderligere vækst på toppen af de eksisterende markeder. Tyskland består af mange metropoler, og Kvik indtager til juli en af landets største, nemlig Hamborg, der har cirka 1.8 millioner indbyggere i den centrale del af byen.

- Vi har en enestående chance på dette nye marked, fordi Kvik kommer med et unikt koncept og dansk design, hvilket på mange områder adskiller sig fra, hvad forbrugerne kan finde på det tyske marked i dag. Målet i 2021 er at åbne to butikker i Hamborg og ekspandere yderligere i andre tyske byer i løbet af de næste par år, siger Jens-Peter Poulsen, der er administrerende direktør i Kvik.

Salgstalen er klar

Kvik har salgstalen klar, som nu bare skal oversættes til tysk. Argumenterne til de tyske kunder er, at Kviks koncept adskiller sig fra andre køkkenbrands med et koncept baseret på en række smarte valg, som gør det muligt at holde overraskende lave priser uden at gå på kompromis med dansk design og kvalitet. Eksempelvis har Kvik et udvalgt sortiment og er derudover et af de eneste køkkenbrands, som er lagerproducerende; det betyder, at kunderne kan få deres drømmekøkken inden for få uger. Bæredygtighed har også længe været på Kviks agenda, og virksomheden er førende inden for at designe bæredygtige løsninger. Dette resulterede i Kviks hidtil mest succesfulde lancering i efteråret 2020.

Aftale med franchisepar

Allerede inden det første lejemål i Hamborg var underskrevet, kan Kvik glæde sig over to nye kollegaer i Tyskland. Parret Mai og Ralph Nissen bliver de første franchisetagere i Tyskland og kommer til at byde kunderne velkommen i Kviks allerførste butik i Hamborg. I pressemeddelelse beskrives de som et stærkt par, som har over 20 års erfaring med retaildrift i Tyskland.

Siden 1983 har Kvik udvidet forretningen, så den omfatter mere end 160 franchisebutikker i 12 lande.

I 2020-regnskabet omsatte Kvik for 1,6 milliarder kroner og havde et overskud før skat på 186 millioner kroner.