FCM-træner efter storsejr og U19-guld: Sindssygt fed sæson

FC Midtjylland-talenterne sikrede klubbens niende U19-mesterskab efter 6-0-sejr ude over OB

14. juni 2021, 19.45

FC Midtjyllands U19-talenter sikrede sig DM-guldet med en storsejr ude over OB. Mesterskabstrofæet uddeles lørdag. Foto: Tom Laursen

Kampfakta

U19 Ligaen:

OB - FC Midtjylland 0-6 (0-4)

0-1 Victor Lind 7’

0-2 Victor Bak Jensen 23’

0-3 Aral Simsir 27’

0-4 Oscar Fraulo 28’

0-5 John Ndjate 69’

0-6 Mads Kristian Hansen 76’

For niende gang i klubbens historie kan FC Midtjyllands kalde sig for dansk mester i U19-regi.

FCM’s U19-talenter havde tre matchbolde i fødderne, men holdet behøvede kun én enkelt for at sikre guldet.

Lørdag blev det således til en overbevisende storsejr ude over OB’s forsvarende mestre, der med hele 6-0 blev sat på plads på fynsk græs.

Med de tre point i Odense - og to kampe igen af sæsonen - kan FC Midtjyllands U19-hold ikke længere indhentes af de nærmeste forfølgere, FC Nordsjælland, Esbjerg fB og FC København.

- Det har været en sindssygt fed sæson, og især, fordi mesterskabet er bygget op omkring næsten to forskellige FCM-hold, fortæller U19-træner Henrik Jensen.

Han henviser til, at de nykårede danske mestre i vinterpausen måtte sig farvel til Oliver Sørensen, der blev udlejet til FC Fredericia i 1. division, samt til Hanus Sørensen, som skiftede til Middelfart.

Dertil kom, at FCM’s U19-trup i december blev ramt af coronavirus - og ikke mindst skader til holdets stærke angrebstrio, Aral Simsir, Mads Kristian Hansen og Frederik Heiselberg.

- Heldigvis fik vi andre spillere tilbage fra skader, og vi gav debut til syv U17-talenter, som viste, at bredden og kvaliteten på akademiet er i top, pointerer en tilfreds Henrik Jensen.

Læs også
Ny assistenttræner i FCM: Social fodboldnørd stempler ind i Superligaen
+Abonnement

- Guld er ikke alle forundt

FC Midtjyllands U19-målscorere i Ådalen - hvor gæsterne førte 4-0 ved pausen - var Victor Lind, Victor Bak Jensen, Aral Simsir, Oscar Fraulo, John Ndjate og Mads Kristian Hansen.

- Der er et enormt sammenhold og en fællesskabsfølelse ud over det normale på det her hold. Et eksempel fra OB-kampen var, da topscorer Victor Lind i slutfasen uselvisk valgte at »forære« et mål til Mads Kristian Hansen, forklarer cheftræneren.

Efter slutfløjtet i Odense fik jubelscenerne frit løb, beretter han.

- Spillerne gav den gas på banen, og der var både dans og høj musik i omklædningsrummet, hvor vi brugte lidt længere tid, end vi ellers ville gøre, forklarer Henrik Jensen, som opfordrede til euforien.

- Det betyder meget, at man som spiller husker at nyde og fejre de her øjeblikke, hvor man vinder titler og medaljer. Det er altså ikke noget, som er ret mange forundt. Så minderne skal de unge talenter tage med videre, påpeger han.

U19-træneren, der om få dage tiltræder som ny assistenttræner hos FC Midtjyllands Superligamandskab, glæder sig over at aflevere sit hold med en DM-titel.

- Men det her mesterskab tilhører lige så meget spillerne og det fantastiske team bag holdet - heriblandt sundhedsstab, holdledere og fysioterapeuter, siger han.

Læs også
10 mål i 12 kampe: Skarp U19-angriber skriver fem år med FCM

Får medaljerne på lørdag i Ikast

FCM’s U19-guldvindere spiller onsdag eftermiddag ude mod AaB i sæsonens næstsidste opgør. Dernæst venter lørdagens hjemmekamp mod Vejle Boldklub, hvor DM-pokalen og medaljerne overrækkes på EDC Arena i Ikast.

- Vi kommer til at dosere spillere i de sidste to kampe, fordi en række spillere har trukket store læs i sæsonen. Men uanset hvad kommer vi til at stille med et slagkraftigt hold, understreger Henrik Jensen.

Onsdagens udebanematch i Aalborg sparkes i gang klokken 16.30. Lørdagens hjemmekamp, der altså byder på guldkonfetti, medaljeoverrækkelse og gyldent trofæløft på kunstgræsset, har kampstart klokken 12.30.

Læs også
Storsejr sikrede guldet: FCM atter dansk U19-mester

Indlæser debat...