Krisehjælp til minkavlere

Sagro nedsætter taskforce og holder informationsmøde i Herning

20. november 2020, 11.07

Sagro dækker et stort område i Midt- og Vestjylland og rådgiver omkring 350 minkavlere. Foto: PR-foto

MINKAVL Rådgivningsvirksomheden Sagro forsøger på bedst mulige måde at hjælpe minkavlerne og deres ansatte i den ekstreme situation, de er kommet i.

I samarbejde med sine ejerforeninger holder Sagro de kommende uger tre informationsmøder, hvor minkavlere kan blive opdateret på de muligheder og udfordringer, de bør være opmærksomme på i forbindelse med den totale nedlukning af erhvervet. Det første møde er i Herning 1. december, og dernæst følger møder i Holstebro 2. december og Esbjerg 10. december.

På møderne bliver de politiske, juridiske og praktiske faktorer belyst af både folkevalgte og af rådgiverne med specialviden inden for deres område. Invitationen gælder avlerne, ægtefæller og ledende medarbejdere, og møderne bliver afviklet både fysisk og online.

Informationsmødet vil blandt andet formidle viden om ekspropriation af minkfarme samt klagemuligheder og mere generel information om de hjælpemuligheder, der er.

Nedsætter taskforce

Derudover har Sagro besluttet at nedsætte en såkaldt »Task Force Mink«, hvor omkring 20 medarbejdere skal bistå minkavlerne i processen med at lukke virksomhederne ned og sikre deres situation bedst muligt.

Palle Høj fra Sagro i Herning, der er chef for regnskab, kommer til at stå i spidsen for taskforcen.

- Der er meget usikkerhed for avlerne, og vi skal nu hjælpe dem med praktiske spørgsmål omkring deres økonomi og situation i det hele taget, siger Palle Høj.