Herningenser bag ny butik til uderummet: - Lad os omfavne det uderum, vi har

Ekstra fritid i corona-året fik en idé til at blomstre hos Birgitte Bondrop, som i begyndelsen af foråret slog dørene op til Cozy Elements - en webshop med tilhørende butik i Herning, hvor indretning af uderummet er i fokus

15. april 2021, 11.59

Butikken er indrettet i en gammel transformatorbygning, som lige har fået sat troldtektlofter og nye lamper op, inden åbningsskiltet til »Cozy Elements« blev sat ud til vejen. Fra bygningen blev der tidligere leveret strøm til østbyen i Herning, fortæller Birgitte Bondrop. Foto: Flemming Hansen

Hjemme hos Birgitte og Jens-Ole Bondrop er cykler, plæneklipper og værktøj røget ud af skuret, som i stedet er blevet indrettet til butik med interiør til uderummet.

Cozy Elements er navnet på butikken på Th. Nielsens Gade 95 i Herning. Indehaver Birgitte Bondrop åbnede butikken i marts, efter at hun i februar havde skudt gang i en webshop med samme navn.

- Butikken blev født, da vi herhjemme snakkede om, hvor min webshop skulle have lager. Og når man blandt andet sælger møbler og tekstiler til folk, skal de have mulighed for at prøve og mærke dem. Den mulighed kunne jeg give kunderne, hvis jeg indrettede bygningen med lager-butik, hvor man kan komme og »se med hænderne«, forklarer Birgitte Bondrop.

Der er både krukker, lanterner, tæpper, terrassevarmere, bålfade og spejlbassiner i butikken - og rundt i hele haven.

Når butikken har åbent, udvider Birgitte Bondrop inspirationen ved at tage arealerne uden for bygningen i brug. Hun annoncerer åbningstider hver uge via facebook og instagram. Flemming Hansen

- Mit sortiment er bredt - der er alt til at »dimse« på terrassen - blandt andet lanterner, puder og plaider. Og så har jeg krukker, corten-højbede, møbler og udendørs tæpper, som er med til at skabe rumfornemmelse i et uderum, fortæller indehaveren, der ønsker at inspirere de kunder, der lægger vejen forbi.

- Jeg ønsker, at folk skal komme ind og opleve nogle sammensætninger, de ikke selv havde tænkt på. Jeg tror på, at hvis du går ind i en forretning, som fokuserer på uderummet, så ser du også nogle nye anvendelsesmuligheder i en pude eller andre interiørting, end du ellers ville have gjort, fortsætter Birgitte Bondrop, som slår fast, at kunderne gerne må blive inspirerede til at gøre noget ved uderummet.

Inspirerende »coronabarn«

Det var en undren over, at folk sjældent gør ligeså meget ud af indretningen af uderummene, som de gør med boligen, som satte gang i Cozy Elements.

Idéen begyndte så for alvor at blomstre, da Birgitte Bondrop fik ekstra fritid sidste år.

- Det er lidt et »coronabarn«, for det kom sig af, at jeg blev fritstillet i marts sidste år, og da jeg så var på vej over i et andet job, lukkede landet ned, siger Birgitte Bondrop og fortsætter:

- Og jeg dur ikke til at sidde på hænderne, så i løbet af sommeren legede jeg mere med tanken om at starte mit eget med fokus på indretning af uderummet, siger indehaveren, som har 28 års erfaring fra møbelverdenen og erhvervsindretning.

Efter sommeren, hvor Birgitte Bondrop brugte tid på at indrette sine egne uderum ved sommerhuset, tog det ene så det andet - og i foråret åbnede hun så Cozy Elements.

- Uderummet gør noget godt ved os, så det ligger mig på sinde, at man skal skabe sig nogle uderum, man har lyst til at opholde sig i, fortæller indehaveren.

Gennem Cozy Elements fungerer Birgitte Bondrop også som kreativ sparringspartner for folk. Hun sælger indretningshjælp, som opfylder kundernes behov og stil.

- De fleste tror, at indretningshjælp drejer sig om at pådutte dem ens egen stil, men det drejer sig om at finde frem til kundens stil og deres behov for brugen af uderummet - for derefter at skabe den og fremhæve deres uderum, siger Birgitte Bondrop og fortæller, at hun arbejder ud fra sloganet »dit uderum - vores passion«.

Rådgivningen går hånd i hånd med butikken, da hun også bruger sin nyåbnede butik i sin rådgivning.

- Jeg ville ikke »nøjes« med en webshop, fordi jeg har et ønske om, at kunderne i forbindelse med en rådgivning også kan komme ud og mærke produkterne, fortsætter indehaveren og understreger, at alle er velkomne i butikken.

Fine og funktionelle

Produkterne, som fylder butikken, vælger hun ud fra trends og sin egen smag.

- Jeg udvælger produkter fra forskellige brands - med det formål, at det er ting, som kan kombineres og skabe et sammenhængende og til formålet smukt udtryk, fortæller Birgitte Bondrop.

Desuden har hun fokus på, at interiør til uderummet ikke kun skal være pænt. Det må nemlig også gerne være god kvalitet, klimavenligt - og så skal det være funktionelt.

- Det gør jo ikke noget, at vandkanden også er pæn, fordi den så bare kan stå fremme og pynte, fortæller hun og udpeger et par dekorative vandkander i forskellige farver.

Der er ligeledes kulør på de forskellige puder og plaider, som kan sættes sammen på kryds og tværs - alt efter hvilket udtryk, man vil skabe på sin terrasse, altan eller i orangeriet.

Butikken er fyldt med forskelligt interiør til uderummet. Her kan du skabe dig et indtryk af, hvad der kan passe sammen, alt efter hvilken stemning du vil skabe på terrassen, altanen eller drivhuset. Foto: Flemming Hansen

- Man kan med fordel gøre sig nogle tanker om, hvilken stemning man vil have i sine uderum. Og så vælger man produkter ud fra den stil, fortæller Birgitte Bondrop og fremviser blandt andet, hvordan et kurvesæt, plaider og lanterner skaber middelhavsstemning.

Mens hun derefter udplukker et par andre produkter, som vil sætte et mere nordisk præg på terrassen.

- Nogle gange skal der ikke meget til for at skabe den stemning, man gerne vil have på sin terrasse, siger Birgitte Bondrop.

Hun opfordrer til, at man giver uderummene lidt ekstra kærlighed ...

- Lad os omfavne de uderum, vi har - og gøre dem brugbare. Det skal være nogle rum, vi har lyst til at bruge, fortæller Birgitte Bondrop.

Hun har selv gjort lidt ekstra ved indretningen af sit gamle drivhus - blandt andet med en havestol og et lille bord, så nu sætter hun sig gerne herud, når der skal nydes en god kop kaffe.

Drivhuset har Birgitte Bondrop også taget i brug. Her må kunderne også komme om og finde inspiration. - Det viser meget godt, hvordan man har mulighed for at indrette sig, hvis man har et uderum på fem kvadratmeter, siger indehaveren, som nyder at sidde i drivhuset. Foto: Flemming Hansen

Nu hvor vi går varmere tider i møde, kan man formentligt snart se frem til at kunne smide sig på en sådan en sag. Foto: Flemming Hansen
Der er dækket op på terrassen på Th. Nielsens Gade 95 i Herning, hvor man kan komme hele vejen rundt til udelivet blandt andet med termoflasker, der kan holde kolde drikke kølige. Foto: Flemming Hansen
Man kan både få de store ting som havemøbler i butikken, men man kan også gå på opdagelse blandt lysestager, glas og viskestykker til udekøkkenet. 8Foto: Flemming Hansen