Vejindvielse sker onsdag

20. oktober 2020, 13.32

Billedet her er fra august. I morgen er Sønderupvej klar til indvielse. Foto: Ole Skydt

nr. vium Da mejeriselskabet Arla i august 2018 offentliggjorde beslutningen om at placere sit nye Innovationscenter til 270 millioner kroner ved Nr. Vium-mejeriet, viste det sig hurtigt, at den eneste rigtige placering til centeret var lige præcis der, hvor Sønderupvej gik, fordi innovationscenteret skulle kobles på produktionsenheden.

Da både Arla og Ringkøbing-Skjern Kommune dermed havde store interesser i forlægningen af Sønderupvej blev løsningen et privat-offentligt samarbejde, hvor parterne i fællesskab finansierede omlægningen af vejen.

- Det er klart, at så store investeringer er af væsentlig betydning for kommunen. Og det er ligeså klart, at så store investeringer selvfølgelig også stiller nogle krav til os som kommune om for eksempel at sikre, at den fornødne infrastruktur til at imødekomme deres investeringer er på plads, siger borgmester Hans Østergaard (V) i en pressemeddelelse.

- Vi har et fint samarbejde med kommunen og vi er meget glade for, at vi sammen har kunne finde en løsning der sikrer, at både infrastrukturen fortsat fungerer, samtidig med at vi har mulighed for, at bygge et nyt moderne innovationscenter ved Nr. Vium mejeri og skabe nye arbejdspladser, siger kørselschef hos Arla Foods Ole Boye Madsen i samme pressemeddelelse.

På borgmesterkontoret kalder Hans Østergaard samarbejdet med Arla omkring forlægningen af Sønderupvej et »fremragende eksempel på offentligt-privat samarbejde«.

- En udvidelse af erhvervsområdet i Nr. Vium bidrager til at sikre Arlas vækstmuligheder og dermed fastholdelse af og mulighed for nye arbejdspladser i kommunen, og netop et innovationscenter trækker yderligere know how og teknologi til kommunen. Alt sammen noget, vi naturligvis kun kan være interesserede i, siger han.

Indvielsen af vejen finder sted onsdag morgen. På grund af corona-situationen er festlighederne kun for inviterede. Det vil være Arlas kørselschef, der byder velkommen, lige som det er ham og Hans Østergaard, der klipper den røde snor. Efter betonafspærringen er fjernet, vil den første tankvogn køre ad Sønderupvej.

Innovationscentret ventes at stå færdigt i 2021, mens forventningen er, at der vil være beskæftigelse for cirka 90 højtuddannede forskere og innovatører, der vil udforske og levere nye måder at bruge mælk og valle på.