CO2-filter

13. september 2021, 12.44

Marius Kristensen. Foto: PR-foto

MILJØ Tirsdag 7. september blev der skrevet et indlæg i Herning Folkeblad om mit indlæg om CO2-filtre. Der er tale et CO2-produkt med navnet CO2ube. Produktet er et debutprodukt, som er fremstillet af Ecoviate. Produktet skal ses som en opstart, der arbejder frem mod en renere og bæredygtig med mindre CO2-forurening.

Grundlæggerne er begge amerikanske direktører og opfindere i Ecoviate, hvor begge har en høj teknisk uddannelse. CO2ube er en enhed, som passer direkte ind i udstødningen af alle køretøjer, som bruger fossile brændstoffer. Filtret bruger fotosyntese og andre kemiske stoffer for at reducere kuldioxid fra selve udstødningen. Selve processen er enkel, men har en god virkning på de reelle opgaver. Generelt er filtret i stand til at producere vand natriumkarbonat, ilt og andet uskadelige stoffer. Filtret holder til cirka tre måneder.

Det er oplyst, at Danmarks Tekniske Universitet er langt fremme med at fremstille et filter, som renser CO2 fra fabriksskorstene. Denne proces skulle afkaste et produkt, som kan opblandes med brint og give flyveolie. Der vil være en fordel ved at rense CO2 fra skorsten til at få et produkt, som kan anvendes til andre nyttige formål. Det vil betyde på længere sigt, at rensningen af CO2 vil vi få en renere verden, og at vi ikke behøver at skifte til andre energikilder, som brint er i en høj hastighed.

Med hensyn til virksomhed i kommune ved jeg udmærket, at kommune ikke må drive en virksomhed, det forbyder lovgivningen. Men kommunen må godt være fødselsstifter for en virksomhed. Det kan godt være, at jeg ikke har udtrykt mig klart nok, så alle kunne forstå det.

Indlæser debat...