Det er blevet forår i købmandens vinduer

Fælleshaverne står bag en spirende udstilling i Den gamle Købmandsgaard og tilbud til både børn og voksne om mange timers hyggeligt fællesskab

24. februar 2021, 09.56

Forårets og fælleshavernes komme danner baggrund for den nye udstilling i vinduerne i Den gamle Købmandsgaard i Uhre. Foto: Privatfoto

UHRE På trods af mange aflysninger er foråret så småt på vej, og det er det også i vinduerne i Den gamle Købmandsgaard i Uhre, hvor Fælleshaverne markerer forårets komme med en haveudstilling.

I vinduerne er der opstart med kartofler og gulerødder, der er sat til spiring, der er sået karse og forskellige andre ting, som der løbende kan holdes øje med.

I en gren hænger der forskellige frøposer, som måske kan give inspiration til haven.

Fine dekorationer med forårsblomster pynter, og det lille pindsvin er allerede kommet frem fra sit hi.

Der er også billeder af børn og arrangementer i Fælleshaverne, som før hed 4H-haverne og var en del af en landsdækkende organisation.

Går løs i haverne

Fælleshaverne er for børn, der er interesseret i at have en have, hvor de kan dyrke blomster, grønsager og fællesskab med andre børn. Børnene mødes i haverne en gang om ugen, hvor der arbejdes under vejledning af voksne. Der er også tid til et frikvarter med spisning af den medbragte mad og lidt leg - det meste foregår udendørs og i al slags vejr.

Havesæsonen begynder midt i april, og i disse tider tages der hensyn til antal deltagere.

Børn kan begynde fra 0. klasse, og der kan vælges mellem en stor og en lille have - og det koster selvfølgelig lidt at være med.

En sæson i Fælleshaverne begynder med opstart på Tarpvej, hvorefter det går løs i haverne.

Forældrene inviteres til forældreaften med havevandring. Måske er der en lille udflugt - eventuelt til en »voksenhave«.

Af og til kommer der besøg af elever fra Uhre Friskole.

Havevandring før start

Når rødbederne er store nok, er der sylte-bage-dag, og måske kan nogle af de fremstillede produkter sælges til markedsdagen, hvor der også er salg af de overskydende grønsager.

Som afslutning på sæsonen er der en hyggedag, hvor der blandt andet uddeles præmier for konkurrencer om eksempelvis den største blomsterting og den største grønsag.

Uden for havesæsonen er der en juledekorationsdag i Den gamle Købmandsgaard, hvor der foruden hygge er mulighed for fremstilling af juledekorationer helt på børnenes egne præmisser.

At være med i Fælleshaverne giver altså mulighed for mange hyggelige timer og et godt fællesskab.

Butikken i Den gamle Købmandsgaard er stadig lukket indtil marts på grund af den almindelige nedlukning, men der vil løbende blive skiftet udstilling i vinduerne som vanligt, og alle er velkomne til at kigge på.