KPC-salget er gennemført: Nu er kun Aarsleff større

Herning-virksomheden er nu endelig opkøbt af tysk investeringsgigant og suser op på andenpladsen blandt de største byggeentreprenører i landet

Udgivet:16. juni 2022, 17.19

Læsetid:2 minutter

Torben Modvig er chef for Casa og nu også for selskabet, der er opstået efter sammenlægningen med KPC. Foto: PR-foto

OPKØB KPC og Casa kan nu gennemføre den sammenlægning, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendte i maj. Det står klart, efter ActivumSG tirsdag formelt afsluttede købet af KPC Holding.

Læs også
Grønt lys til KPC-fusion Grønt lys til KPC-fusion
Læs også:
Grønt lys til KPC-fusion

- Vi har store ambitioner for, hvordan vi i fremtiden bygger endnu flere af danskernes bæredygtige boliger og arbejdspladser. Med sammenlægningen af Casa og KPC samler vi 500 medarbejdere fra allerøverste hylde i branchen. Vi får flere kompetencer, en stærk markedsledende position og en særdeles solid ordrebog i ryggen. Vi står nu bedre rustet end nogensinde til at vokse, vinde nye projekter, lyder det i en pressemeddelelse fra Torben Modvig, administrerende direktør i Casa - og manden, der også nu har den rolle for det sammenlagte selskab.

Casa og KPC havde tilsammen en omsætning på mere end fem milliarder kroner i 2021 og en samlet bundlinje på mere end en halv milliard. De var før begge med i top10 over danske entreprenører, men er nu oppe på andenpladsen efter giganten Aarsleff, der har en omsætning, der er en milliard kroner højere.

Læs også
<span>80 år:</span> Flot KPC-karriere fik perfekt punktum for stifteren <span>80 år:</span> Flot KPC-karriere fik perfekt punktum for stifteren
Læs også:
80 år: Flot KPC-karriere fik perfekt punktum for stifteren

Fantastisk indgang

Det nye sammenlagte selskab vil fremover kunne løfte flere og større bæredygtige byudviklingsprojekter. Der er også ekstra fokus på, hvor grønt og fremtidssikret man kan bygge i Danmark. Således har det nye selskab et mål om, at alle nye boligprojekter fra 2023 skal være certificeret bæredygtige.

- Med købet af først Casa og nu KPC er det lykkedes at samle to meget veldrevne virksomheder med komplementære kulturer, og skabe den største udviklings- og byggevirksomhed indenfor dansk boligbyggeri. Den samlede virksomhed giver vores investorer en fantastisk indgang til det stærke danske boligmarked, hvilket gør investeringen særligt interessant for vores europæiske fond, siger Stefan Mohr, leder af European Corporate Transactions hos køberne ActivumSG.

Læs også
<span>Standpunkt:</span> Hvilken betydning får det lokalt, at KPC er solgt? <span>Standpunkt:</span> Hvilken betydning får det lokalt, at KPC er solgt?
Læs også:
Standpunkt: Hvilken betydning får det lokalt, at KPC er solgt?

Samlet ledelse

Casa og KPC bliver allerede fra i dag ledet af en samlet direktion. Topledelsen består af Torben Modvig som administrerende direktør, Jesper Henkel som produktionschef, Jan Aarestrup som økonomidirektør samt Michael Storgaard som vicedirektør.

Der har været gisnet om, hvor meget Herning vil fylde geografisk i den nye sammenlægning, da Casa har domicil i Horsens. I pressemeddelelsen bliver der ikke lagt op til, at Herning forsvinder, da det nye selskab »er landsdækkende med kontorer i København, Horsens, Herning og Aarhus«.

Bo Knudsen, tidligere KPC-direktør i KPC, vil fremover bidrage til det sammenlagte selskab som seniorrådgiver, mens han og Poulsen-familien bliver minoritetsaktionærer i det sammenlagte selskab - en investeringsmulighed, samtlige medarbejdere også får.

Værne om arv og kultur

Over de kommende måneder bliver selskabernes aktiviteter og systemer lagt sammen.

- Vi må ikke glemme, at begge selskaber har været store succeser hver for sig. Vi skal værne om den arv og kultur, vi fører videre i det nye selskab. Den er vores fælles historie og styrke, og det vi skal bygge videre på sammen. Vi arbejder allerede nu på at lægge selskabernes sammen på en god og ordentlig måde, mens vores medarbejdere driver byggeprojekterne fremad som planlagt, siger Torben Modvig.

KPC er nu formelt købt af tyske ActivumSG, og det sender det nye sammenlagde firma op på andenpladsen på hitlisten over største danske byggeentreprenører. Foto: Kim Hansen

Indlæser debat