51-årig idømt fængselsstraf og udvisning for voldtægt

Fire års fængsel og udvisning. Det er straffen til en 51-årig mand, som i flere tilfælde voldtog sin kone.

Udgivet:21. januar 2022, 15.45

Læsetid:1 minut

Retten i Herning har fredag idømt en 51-årig mand fængselsstraf i fire år samt udvisning af landet for bestandigt. Han er blevet fundet skyldig i at have truet og voldtaget sin kone adskillige gange. Derudover har han begået vold mod hende (arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN En 51-årig mand er fredag blevet idømt fire års fængsel for at have voldtaget og udøvet vold mod sin hustru adskillige gange.

Det har Retten i Herning besluttet, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Han er derudover blevet udvist af landet for bestandigt.

Manden, som blev anholdt 18. maj 2021, var også tiltalt for blufærdighedskrænkelse, psykisk vold og ulovlig tvang. De forhold blev han frifundet for.

Volden og voldtægterne skete i perioden fra 1. april til 17. maj sidste år.

Ud over at have voldtaget sin 35-årige kone og udøvet vold mod hende, blev han i retten kendt skyldig i at have truet sin ægtefælle.

Ifølge anklager Alexander Stürup er det en straf, der kan mærkes.

- Det glæder mig, at retten har fundet beviserne for de mange tilfælde af vold og voldtægter tydelige nok til, at de har idømt den tiltalte en mærkbar fængselsstraf, siger anklageren i pressemeddelelsen.

Alexander Stürup er særligt tilfreds med, at der faldt dom, selv om der i sagen ikke har været vidner.

- Den her sag viser, at retssystemet virker – også når der er tale om overgreb begået i hjemmet uden tilstedeværelse af vidner.

- Retten var enig i vores vurdering af, at der er tilpas mange omstændigheder, der understøtter forurettedes forklaring til, at der kunne ske domfældelse. Det kan jeg kun være tilfreds med.

Den tiltalte, som bor i den midtjyske by Herning, nægtede sig skyldig i alle anklager.

Manden ankede dommen på stedet.

/ritzau/