Tak til alle de kunder, der støtter os

26. marts 2020, 15.30

Urmager Verner Fomsgaard er glad for myndighedernes hjælp, men støtten har ikke altid været der. Foto: Flemming Hansen

BUTIKKER Her hvor hele samfundet næsten er lukket ned, selv om vi stadig har åbent på lavt blus, går der en del tanker gennem mit hoved, som jeg har lyst til at dele. Dels foranlediget af den triste begivenhed, at Gøttsche måttte lukke efter så mange år, dels at det nu er ikke mindre end 42 år siden, jeg blev ansat i forretningen Mosekær Ure og Smykker som urmager. Efterfølgende købte jeg først halvdelen af butikken og senere det hele.

Jeg fyldes med taknemmelighed over alle de mange kunder, der har støttet os i mange år og været loyale og kommet igen og igen. Tusind tak.

Selv om de fleste butikker i Herning har lukket ned, føler vi i taknemmelighed over for vore kunder et stort ansvar for stadig at servicere dem. For rigtig mange er uret og tidsfornemmelsen noget, der er meget svært at undvære.

Vi tilbyder derfor forsat at holde urene i gang med nyt batteri eller reparation samt give mulighed for at købe nyt ur eller smykke her under krisen.

Tiden går stadig, og nogle begivenheder kan vi godt fejre med en gave med stor forsigtighed uden at være mange sammen. Derfor holder vi åbent, holder afstand og sørger for at være få kunder i butikken af gangen og få ansatte samtidig med afspritning og rensning af terminal, håndtag og så videre. Samtidig tager vi stor hensyn til de medarbejdere, der ikke er sendt hjem, og vi beder vores kunder gøre det samme. Vi er klar i vore to webbutikker - mosekaer.dk og urspecialisten.dk, og hvis man ønsker det, kan vi også afhente og bringe ure og varer uden for kundens dør. Vi kan også på facetime vise kunderne rundt i butikken for at udvælge en vare, som vi kan sende eller bringe.

Jeg vil også udtrykke taknemmelighed overfor vore myndigheder, som gør alt for at rede så meget og så mange som muligt både vort helbred, men også holde hånden under os små selvstændige med tilskud og den nødvendige likviditet, til krisen forhåbentlig snart er ovre.

Den støtte, vi oplever nu, synes jeg somme tider, vi har manglet fra det offentlige og bankerne. Pludselig forbød kommunen i en periode skilte på gågaden af æstetiske grunde. Hvad hjælper det, hvis butikker så dør, når folk ikke så let får øje på dem, og i en årrække var det forbudt for Gøttsche at have sin gårdhave. Eller farven på en pølsevogn er lidt forkert, så må den fjernes. Her kunne jeg ønske større fleksibilitet.

I disse dage oplever vi, hvor forfærdeligt det er med en hel død gågade. Støt derfor de lokale butikker, når de forhåbentlig åbner igen i taknemmelighed over, at de har været der for os.

Tænk på alle de arbejdspladser der også er i detailhandelen. Mange har som jeg afbrudt påskeferien om lørdagen for at være der for kunderne, og i 30-40 år har juleferien været slut 3. juledag.

Derfor - tak om I vil støtte os i takt med, at samfundet åbner sig igen.

Jeg har selv skiftet bank et par gange, når likviditeten har været stram og krav til afdrag så hårde, at man blev tvunget til leverandørrenter ind imellem på to procent pr måned. Derfor opfordrer jeg bankerne til at gøre alt for, at corona ikke kommer til at dræbe en hel gade af hæderkronede butikker.

Ligeledes vil jeg opfordre til, at kreditforeningernes långivning bliver lempet. Jeg fik selv et godt tilbud fra en kreditforening for nogle år siden efter vurdering af ejendomme, men da jeg ville modtage det, kunne det ikke lade sig gøre på grund af min alder, og at jeg var selvstændig.

Det medførte selvsagt al for høj rente, og konsolidering blev sværere. Også nedsparingslån burde bære mere tilgængelige i stedet for, at nogle bliver tvunget til salg i et dårligt marked for at få penge i stedet for mursten.

Læs også
I 40 år har han levet af at få tiden til at gå
+Abonnement