Fredagens lokale tal: Få nye smittede det seneste døgn

Det seneste døgn byder atter på få nye coronatilfælde her i området

19. februar 2021, 14.13

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Siden i går, torsdag, er der i Herning Kommune registreret fem nye coronasmittede. Incidenstallet her i kommunen er på 34,8.

I Ikast-Brande Kommune er der siden i går registreret to coronatilfælde, mens der er registreret tre i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Incidenstallene i de to kommuner er på henholdsvis 21,8 og på 12,4.

På landsplan er der fundet 552 nye smittede i Danmark det seneste døgn, oplyser Statens Serum Institut. Det er det højeste i Danmark i to uger. Antallet af indlagte falder med fem til 264, og otte med coronavirus er døde det seneste døgn.

Status for vaccination

17. februar er status på antal vaccinerede i Region Midtjylland:

62.265 borgere har påbegyndt vaccinationsforløb (4,68 procent), mens 39.532 borgere er færdigvaccineret (2,97 procent)

Sidste uges voldsomme pres på bookingsupport er lettet, og nye vaccinationssteder er på vej i alle kommuner, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Flere folk ved telefonerne har sammen med et fald i antallet af henvendelser til Region Midtjyllands bookingsupport normaliseret ventetiden. I sidste uge blev ventetiden for nogle borgere urimelig lang, mens andre ikke kom igennem, men blev opfordret til at prøve igen senere.

Status er nu, at borgerne kommer igennem på telefonen, at køen fungerer og ventetiden er kort.

Bookingsupport er Region Midtjyllands tilbud til borgere, der er fritaget for at bruge NemID og derfor ikke selv kan bestille tid til vaccination på vacciner.dk. Supporten har de samme muligheder som andre brugere af www.vacciner.dk.

Nye tider og vaccinationssteder

Der bliver oprettet nye tider til booking efterhånden som vaccinen ankommer. I øjeblikket arbejdes der på at etablere vaccinationssteder i de kommuner, som ikke i forvejen har et vaccinationscenter. De nye vaccinationssteder afløser midlertidige adresser og ventes klar i løbet af uge 9.

I næste uge planlægges en sidste runde med førstegangsvaccinationer på de midlertidige vaccinationssteder. Der bliver re-vaccineret på de samme vaccinationssteder i ugerne 9 og 11.

Planlægningen af vaccinationer på sociale botilbud er i gang i samarbejde med kommunerne. Vaccinationerne kommer til at foregå på samme måde som på plejecentre, så det er praktiserende læger, der vaccinerer, og alle beboere bliver vaccineret samtidigt.

Vaccination af hjemløse i Region Midtjylland er også under planlægning. I første omgang bliver der fokuseret på hjemløse i Aarhus Kommune. Herefter følger andre kommuner.

/ritzau/mht