World Cup-stævne flyttes væk fra Boxen

På grund usikkerhed om forsamlingsregler flyttes FEI World Cup fra Boxen til Vilhelmsborg

29. juni 2020, 14.12

Der bliver ingen hestevrinsk i Boxen til oktober, som det ellers var planlagt. World Cup-stævnet flytter i stedet til Vilhelmsborg ved Aarhus. Foto: Tom Laursen

RIDNING Usikkerheden om, hvad forsamlingsreglerne vil være i oktober, har gjort det nødvendigt at flytte FEI World Cup-stævnet fra Jyske Bank Boxen i Herning i oktober til Det Nationale Hestesportscenter, Vilhelmsborg ved Aarhus. Et internationalt arrangement af denne størrelse kræver meget forberedelse, og af hensyn til billetsalget har arrangørerne valgt at forholde sig til de kendte antalsregler gældende frem til 31. august på maksimalt 500 personer.

- Uvisheden og udsigten til en meget stor begrænsning i tilskuerantallet gør en gennemførsel i det kendte format økonomisk umulig, og vi havde ikke andet valg end at aflyse eller flytte World Cup-kvalifikationen i år, soger Casper Cassøe, der er en af arrangørerne bag stævnet, i en pressemeddelelse.

Den anden arrangør, Jens Trabjerg, fremhæver, at denne type arrangementer har særdeles vanskelige arbejdsvilkår:

- Det er fuldt forståeligt, at der er regler om forsamlinger under covid-19-pandemien. Mange vil gerne opleve World Cup-kvalifikationen live, men naturligvis skal der ikke gås på kompromis med publikum og idrætsudøvernes sikkerhed og sundhed, siger Jens Trabjerg.

Arrangørerne forventer, at flytningen kommer til at koste et sekscifret beløb, men har valgt at investere i fastholdelsen af stævnet i Danmark.

Dansk Ride Forbunds direktør Morten Rodtwitt udtaler:

- Fra Dansk Ride Forbund skal der lyde en stor ros til stævnearrangørerne bag World Cup Herning. De har i en svær tid udvist rettidig omhu, været kreative og ikke mindst villige til at tænke i gode, alternative løsninger. World Cuppen er en prestigefyldt turnering, som kun de allerbedste internationale stævnearrangører får muligheden for at afholde, så det er helt afgørende, at Danmark fortsat er en del af denne kreds. Ved at rykke kvalifikationen til Vilhelmsborg holder vi kvalifikationen på dansk jord samtidig med, at vi fortsat tager de nødvendige sundhedsmæssige foranstaltninger, og det er en løsning, vi bakker op om, siger Morten Rodtwitt i pressemeddelelsen.

Værtsbyen Herning og MCH A/S udtrykker begge både beklagelse og forståelse for arrangørernes beslutning i denne ekstraordinære situation og glæder sig til at byde World Cup velkommen i 2021.