Omstridt budget endeligt vedtaget: Byråd skød efter løsgængere

Der skulle en maratondebat til, før byrådet tirsdag kunne foretage den endelige vedtagelse af Herning Kommunes budget for 2019-2022

10. oktober 2018, 11.16

For en sjælden gangs skyld var byrådssalen tirsdag aften fyldt med tilhørere, hvoraf flere kom direkte fra demonstrationen på Torvet og måtte stå op under den lange debat. Foto: Flemming Hansen

HERNING - Vi har været i politik i mange år, og det er nok det værste budget, vi endnu har set.

Så kontant var bedømmelsen fra løsgænger Lone Nielsen, da hun sammen med en anden frafalden socialdemokrat, Anne Marie Christensen, fik ordet i byrådssalen tirsdag aften.

I halvanden time forinden havde gruppeformændene fra de otte partier, som står bag årets budgetforlig, på skift rost deres fælles bud på Herning Kommunes husholdningsbudget for de kommende år.

Lone Nielsen og Anne Marie Christensen tog afstand fra flere af de centrale dele af de øvrige 29 byrådsmedlemmers budgetforslag.

Det gjaldt blandt andet en bydelsskole på Holtbjerg, højere forældrebetaling for SFO-pladser og en ny talentskole i Holing - de to løsgængere ønsker i stedet flere penge afsat til kernevelfærden og havde derfor et bud på et alternativt budgetforslag.

- Nu har vi set forringelser år efter år, og på et tidspunkt er man nødt til at sige stop, sagde Lone Nielsen.

Chokeret og forarget...