Populær udstilling har fundet sin plads

Lørdag åbnede en udstilling af Inge Faurtofts 100 kasser med beskrivelser af et landmandsliv for 100 år siden

20. juni 2016, 08.34

Udstillingen »En septemberdag« viser en dag i familien Nielsens liv gennem 46 små kasser med superdetaljerede scener som denne. ?Privatfoto

Herning Bare fordi at Herning Museum officielt er flyttet til Textilforum i Vestergade, betyder det ikke, at der ikke er liv i de gamle lokaler.

Der findes stadig to faste udstillinger i Museumsgade, hvor Landsbylauget og Frilandsmuseet også holder til, og lørdag var der så officiel åbning af en ny udstilling i det, der nu hedder Historiens Hus.

Landsbylauget og Museum Midtjylland var værter ved åbningen af »Årets gang« og »En septemberdag«, som tilsammen består af 103 perspektivkasser med rigt detaljerede scenarier i.

Kunstneren er Inge Faurtoft, som i årene 1972-1976 skabte »Årets gang på Jens Nielsens bondegård«, der i 57 små kasser beskriver årets gang på en dansk bondegård i starten af 1900-tallet.

Fra 1977 til 1984 skabte Inge Faurtoft så »En septemberdag på Jens Nielsens bondegård«, hvor en enkelt dag på gården beskrives på tilsvarende vis i 46 perspektivkasser.

De to udstillinger har tidligere været på Herning Museum, men siden været skilt ad og blandt andet været i både Sverige og Norge.

Ført tilbage i tiden ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben