Sænkede rivaler efter skandale og kanonslag: FCM er klar til Europa

Aral Simsirs drømmescoring afgjorde playoff-finalen mod Viborg - et derby, der to gange blev afbrudt af kanonslag

Udgivet:10. juni 2023, 07.57

Læsetid:3 minutter

Jonas Lössl var bestemt ikke tilfreds med Viborg-fansene, der to gange i anden halvleg kastede kanonslag efter FCM-keeperen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist
Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch
Kenneth Kristiansen
Journalist
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

4 måneder siden

På trods af en sløj sæson i superligaen skal FC Midtjylland også spille europæisk i den kommende sæson.

Fredag aften vandt FCM-mandskabet 1-0 i playoff-finalen ude over ærkerivalerne Viborg FF - en sejr, der efter sommerferien sender Ulvene i Conference League-kvalifikationen.

Aftenens matchvinder blev Aral Simsir, der efter 66 minutter smukt sparkede bolden i nettet med højrepoten.

Forinden havde offensivtalentet selv erobret kuglen på midten af banen, sat Viborgs Jeppe Grønning af med en elegant aktion med undersiden af støvlen, inden han satte fart på og udplacerede Viborg-keeper Lucas Lund. Noget af en drømmescoring af den unge dansk-tyrker.

Men både Simsir, FC Midtjylland-holdet og de 1300 medrejsende fans måtte igennem masser dramatik på Energi Viborg Arena.

To gange undervejs i anden halvleg blev det intense derby afbrudt af to kanonslag, som medlemmer af Viborg FF’s mest fanatiske fangruppering bag det ene mål kastede ned mod FCM-målmand Jonas Lössl.

Første gang måtte keeperen til behandling efter at et kanonslag eksploderede en halv meter bag ham. Anden gang - dybt inde i den syv minutter lange overtid - valgte dommer Peter Kjærsgaard atter at afbryde matchen - og spillerne blev sendt i omklædningsrummet.

Spillet blev genoptaget, og efter slutfløjtet var det FC Midtjylland-spillerne, der i vild jubelrus kunne løbe ned mod udebaneafsnittet, som eksploderede i ekstatiske scener.

Men indledningsvis var der problemer for derbyets senere vindere.

FC Midtjylland kom helt skævt ud af til derbyets indledning. Gæsterne fik slet ikke gang i presspillet, og var endnu dårligere på bolden, som ofte blev smidt væk til et mere struktureret og aggressivt hjemmehold.

Det var også Viborg-mandskabet, som var bedst i de første 25 minutter. Det gav ligeledes flere store chancer- blandt andet ramte angriberen Renato Júnior stolpen efter blot fire minutter.

Jonas Lössl havde en travl første halve time, men den erfarne målmand var sikre i sine indgreb og måtte ikke mindst hive en klasseredning frem, da værternes Magnus Westergaard pludselig var helt fri i feltet.

Efter en hektisk indledning, hvor FC Midtjylland ofte var skubbet langt tilbage på egen banehalvdel, fik Ulvene endelig bedre fat.

De lange og planløse bolde blev afløst af mere ro på kuglen - og det gav flere lovende chancer. Eksempelvis til superligatopscorer Gustav Isaksen. Den største mulighed tilfaldt dog Oliver Sørensen, der kort før pausen - og i fri position - sparkede direkte på Lucas Lund i Viborg-målet.

Pausen benyttede FCM-træner Thomas Thomasberg til at udskifte midtbanedynamoen Emiliano Martinez, der var glimrende i første halvleg, men også bar rundt på et faretruende gult kort. Uruguayaneren blev erstattet af frontmanden Júnior Brumado.

Umiddelbart i begyndelsen af anden halvleg burde FC Midtjylland have bragt sig foran 1-0.

På midten erobrede Armin Gigovic læderet, og så gik det stærkt. I højre side fandt han Gustav Isaksen, der fladt serverede bolden for en fremadstormende Aral Simsir. Men offensivtalentet sparkede forsøget langt over rammen - en kæmpe chance.

Den unge dansk-tyrker tog dog revanche med manér, da han kort efter scorede sejrsmålet, der sender FC Midtjylland ud i Europa.

Som vinder af playoff-finalen træder FCM-mandskabet ind i anden runde af Conference League-kvalifikationen, som spilles torsdag 27. juli og torsdag 3. august.

Genindlæs livebloggen herunder, som den udspillede sig i fredagens dramatiske derby i Viborg.