Er det et dagligt behov?

Udgivet:23. januar 2023, 12.43

Læsetid:2 minutter

Else-Marie Bank Jensen. Foto: Privatfoto

Af Else-Marie Bank Jensen. Grøndahlsvej 15 14. sal, Herning

HJÆLPEMIDDEL Min mor er 81 år og min far er 86 år. Indtil for godt et års tid siden har de klaret sig selv; ikke ligget nogen til byrde. De har begge arbejdet hele deres liv, bidraget til samfundet.

For et år siden blev min mor ramt af sygdom, og det var alvorligt! Hendes nyrer stod af, og hun er nu afhængig af dialyse tre gange om ugen. Hun er blevet skrøbelig på det år, det er så som så med kræfterne. Dialysen er livgivende, men udtrættende.

Rollatoren er blevet et uundværligt hjælpemiddel på de korte afstande. På de længere er en kørestol helt nødvendig.

Vi købte derfor en i en genbrugsbutik. Den viste sig desværre at være for ringe. Derfor henvendte jeg mig, som datter på vegne af min mor, håbefuldt til Hjælpemiddelenheden ved Herning Kommune. Jeg fik en medarbejder i tale og redegjorde for min mors skrøbelige tilstand og deraf følgende behov. Jeg forventede naivt fuldstændig imødekommenhed fra kommunens side, men tog desværre fejl. Medarbejderens respons på min forespørgsel var »er det et dagligt behov?«

Øh nej, ikke rigtigt, men jeg skal ledsage min mor ud og besøge hendes storebror, der lige er kommet på plejehjem, og de lange afstande dér kan hun ikke forcere. Når jeg kører hende til frisør, eller når hun skal i Herningcentret, har vi også brug for en kørestol.

Medarbejderen svarede: »I Herningcentret kan I bede om at låne en kørestol.« Jeg forsøgte igen, men hvis hun skal have mulighed for at komme ud i sociale sammenhænge, så er en kørestol altså helt nødvendig.

»Jamen det er jo ikke et dagligt behov!« var medarbejderens kategoriske svar.

Nu har jeg søgt på Den blå avis, har købt en kørestol til min mor i Støvring, og den vil jeg køre op og hente til hende. Hurra for velfærdssamfundet!

Indlæser debat