Corona-virus koster job: Bestseller fyrer cirka 750

Brande-virksomheden drosler kraftigt ned som følge af corona-situationen

20. marts 2020, 11.44

Bestseller reagerer nu på corona-krisen. Foto: PR-Foto

CORONA Bestseller fyrer 750 ansatte i Danmark.

Modetøjskoncernen fra Brande tager nu konsekvensen af corona-situationen.

Tøjbranchen er yderst hårdt ramt af krisen. Tidligere på ugen meldte DK Company ud, at Ikast-virksomheden må afskedige 125 personer.

Bestseller seksdobler nu dette tal. Brande-koncernen havde ellers et overskud før skat på 2,8 milliarder kroner i seneste årsregnskab, men nu kigger modeverdenen ind i blodrøde tal.

Derfor må Brande-virksomheden nu bruge dagen i dag på at kontakte de mange medarbejdere, som bliver berørt af fyringerne.

Ondt i hjertet

CEO og ejer Anders Holch Povlsen udtaler i en pressemeddelelse:

- Vi er alle havnet i en helt ufattelig situation, som lige nu rammer samfundet omkring os, både det nære, men også det globale. Det handler først og fremmest om at redde menneskeliv, hvilket vi alle har den dybeste respekt og sympati for. For vores virksomhed betyder det, at vi pludselig befinder os i en krise, som vi ville have svoret, aldrig ville være mulig for os. Men når vi som en international handels- og detailvirksomhed med 2500 butikker, 15.000 engros-forhandlere og kunder på tværs af 55 markeder, pludselig oplever, at markedet går i stå, så bliver det selv for os hurtigt meget vanskeligt. I løbet af blot et par uger er vi gået fra udsigten til det stærkeste regnskabsår nogensinde, til at havne i en dyb krise. Derfor er det også med ondt i hjertet, at vi i dag er tvunget til at afskedige 750 medarbejdere i Danmark. Vi reducerer vores arbejdsstyrke med cirka 15 procent i Danmark, og selvom det i dag er svært at være positiv, så skal det dog ses som et bevis på, at vi fortsat har tro på fremtiden, og sammen vil vi kæmpe for at komme tilbage og genskabe virksomheden.

Koncernen består af 20 tøjmærker - eksempelvis Jack & Jones, Vero Moda, Vila og Only.

Brande-virksomheden er med afstand den suverænt største modevirksomhed i Danmark.

Bestseller har på verdensplan 17.000 ansatte, og på hovedkontoret i Brande arbejder mere end 1400 medarbejdere.