Ballade i luften: Politiet trak knipler og satte hunde ind mod FCM-fans

Fire kontrollører måtte til behandling på skadestuen efter ballade med FCM-fans. Politiet trak knipler og satte hunde ind at stoppe uroen. Flere sigtelser er på vej

7. oktober 2019, 10.25

FC Midtjyllands fans mødte talstærkt op og havde grund til jubel under lokalopgøret mod Silkeborg. Men efter kampen var der ballade. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD Optøjer omkring udebaneafsnittet udartede sig søndag så alvorligt, at politiet måtte trække stave over for flere fans af FC Midtjylland og sætte hunde ind for at lægge en dæmper på uroligheder på udebane-afsnittet.

En FCM-tilhænger lavede særligt ballade, og da en gruppe kontrollører ville have fat i manden, gik det galt.

- Kontrollørerne blev stormet af en stor gruppe FCM-fans, og så rykkede vi ind. En kontrollør blev blandt andet sparket i maven af en FCM-tilhænger. Vi var nødt til at trække stavene og sætte hunde ind mod grupperingen, siger Flemming Just, der er politiassistent ved politiet i Silkeborg.

Han kan ikke oplyse om nogle af tilhængerne blev slået med knipler eller bidt af hunde. Men han ved, at fire kontrollører efterfølgende måtte på skadestuen til behandling for mindre skader.

- Vi har foreløbig sigtet to fans for at overtræde maskeringsforbuddet og en tredje er sigtet for at antænde fyrværkeri. Der er masser af video fra stadion, og nu skal vi studere optagelserne nærmere. Derfor kan antallet af sigtede personer godt blive noget højere, siger politiassistenten.

Ballade på vej mod Jysk Park

Balladen begyndte allerede før kampen.

- Der var allerede ballade i luften, da en stor gruppe FCM-tilhængere bevægede sig gennem byen på vej til stadionet, siger Flemming Just.

Han oplyser, at nogle af cirka 125 FCM-tilhængere og 40 SIF-fans inden kampen var ved at ryge i håndgemæng. Der blev også fyret noget fyrværkeri af.

Politiet lagde sig i mellem, og fik lagt en dæmper på grupperingerne, der fortsatte videre frem mod Jysk Park.

Under kampen opstod der også tumult blandt nogle af tilskuerne. Nogle FCM-tilhængere brændte to Silkeborg-bannere af.