DK Company fyrer yderligere 60 ansatte

Ikast-virksomheden melder sig ud af trepartsaftalen og ser trods opsigelser optimistisk på fremtiden

26. juni 2020, 13.52

Administrerende direktør Jens Poulsen begrunder de 60 afskedigelser med, at omsætningen vil ligge markant lavere i både 2020 og 2021 hos DK Company. Foto: PR-foto

CORONA Ikast-koncernen DK Company har i dag gennemført en afskedigelsesrunde, hvor 60 medarbejdere er opsagt. Det kommer i forlængelse af en beslutning om, at tekstilvirksomheden nu træder ud af trepartsaftalen med lønkompensation.

- Samlet har DK Company 2400 medarbejdere, hvoraf de 900 arbejder på kontorerne i Danmark. I marts opsagde vi godt 100 personer, og desværre har vi i dag måttet opsige yderligere 60 personer - i alt en 18 procent reduktion af arbejdsstyrken på vores tre kontorer i Danmark, oplyser administrerende direktør Jens Poulsen i en pressemeddelelse.

Lønnedgang er sløjfet

Dagens melding fra DK Company indeholder dog også optimistiske toner. Beslutningen om at træde ud af trepartsaftalen bunder i en tro på, at virksomheden fremadrettet kan klare sig uden statslig hjælp.

Samtidig har DK Company besluttet at tilbagebetale den midlertidige lønnedgang, som medarbejderne har indgået i de seneste måneder.

- Da det var mørkest, stod vi sammen, og vores medarbejdere gik frivilligt 20 procent ned i løn i tre måneder som et kæmpe bidrag til firmaets likviditet. Vi er utroligt taknemmelige for den fantastiske opbakning fra vores medarbejdere, der tændte et lys, da det så allermørkest ud, udtaler Jens Poulsen.

Han begrunder behovet for de 60 afskedigelser med, at omsætningen vil være markant lavere et godt stykke frem i tiden.

- Selvom verden ser markant bedre ud, forventer vi fortsat en større salgsnedgang for både 2020 og 2021. Nogle af de store eksportmarkeder som England, Spanien, Canada og Italien ligger stadig underdrejet, og frygten for en anden bølge af corona ligger lige om hjørnet, siger Jens Poulsen.