Stop Herninghøjhuset

25. maj 2020, 12.50

Højhuset på sygehusgrunden må ikke blive højere end de aftalte 55 meter, skriver Karlo Brondbjerg i dette debatindlæg. Foto: Flemming Hansen

BYGGERI På Herningplus sygehusgrunden overvejer flere af mine byrådskolleger at give tilladelse til at bygge et højhus, som bliver højere end både Codanhus og Scandic Regina tilsammen. Jeg er med i det forlig, som gav mulighed for at bygge 55 meter, men dengang anede jeg ikke, at nogle var positive overfor planer om et meget højere hus.

Jeg ønsker udvikling i vores dejlige by og mener, at det er fair med et højt hus, der placeres pænt inde på sygehusgrunden, for tilflytterne kender præmisserne på forhånd, inden de bosætter sig. Klaveret spiller helt anderledes, når der bygges i 78 meter, for den ekstra højde går hovedsagelig ud over naboerne. Naboerne har bosat sig for lang tid siden og er derfor udsat for en miljøforurening af uforudsete højder.

Historisk set findes der flere eksempler på, at man ønsker sig et eftermæle ved at bygge et højhus, der er helt ude af proportioner med omgivelserne.

I mine øjne er et højt højhus en opvisning i et meningsløst prestigebyggeri uden hensyntagen til sammenhæng, arkitektur og bymiljø.

Kære kollega i byrådet, jeg har et spørgsmål til dig. Vil du om føje år stolt overfor din vennekreds pege på det 78 meter høje hus og påstå, at det præsenterer den form for Herningånd og bymiljø, som du gerne vil lægge navn til?

KD siger »ja« til 55 meter, men ikke højere.

Læs også
Debatindlæg: Mastodont-højhuset på sygehusgrunden - igen!
Læs også
39 underskrivere: Fælles indsigelse mod lokalplanforslag 12.BL5.1