Sådan gik kampen: Horsens smider grus i FCM’s guldmaskine

FC Midtjylland tabte 0-1 til AC Horsens i en skuffende forestilling. Genoplev kampen som den så ud i vores levende liveblog

1. juni 2020, 15.26

Anders Dreyer og resten af FCM-holdet havde svært ved at finde melodien i mandagens skuffende nederlag til AC Horsens. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Trods støtten fra 1500 dyttende biler på parkeringspladsen og en - efter sigende - god opstartsperiode på træningsbanen leverede FC Midtjylland en skuffende præstation i Superliga-genstarten.

Horsens vandt 1-0 på MCH Arena. Louka Prip scorede kampens eneste mål ni minutter før pausen. Kantspilleren modtog et indlæg fra Nicolai Brock-Madsen, fik den pillet ned og prikket forbi Jesper Hansen i FCM-målet.

FC Midtjylland var mest på bolden gennem opgøret, men spillet flød ikke for Superligaens tophold. Horsens lukkede klogt områderne i det såkaldte mellemrum foran forsvaret, og FCM’s chancer opstod stort set udelukkende via indlæg fra siderne og et væld af dødbolde.

Der var dog chancer til at udligne. Tre af de store kom i dommerens tillægstid, da Rasmus Nicolaisen missede et hovedstødsforsøg fra to-tre meters afstand, Lasse Vibe ramte stolpen på en flugter, og Sory Kaba afsluttede direkte på Horsens-keeper Matej Delac, der ellers havde smidt sig.

Tidligere i kampen var der også store muligheder til Erik Sviatchenko og Evander Ferreira.

Spillemæssigt overbeviste FCM dog på ingen måde, og nu risikerer »ulvene«, at forspringet til FC København skrumper senere i aften. Københavnerne spiller på udebane mod Lyngby og kan med en sejr reducere afstanden i toppen til ni point. Aktuelt er FCM nemlig 12 point foran FCK.

Herunder kan du genopleve kampen, som den så ud i vores levende liveblog: