Så er valgstedet åbnet: Kan børn også lære noget?

Efter morgensang åbnede valgstedet hos MCH Herning Kongrescenter klokken 8

5. juni 2019, 09.17

Kathrine Poder og Michael Schmidt med deres tre børn. Deres ældste søn Carl Emil Poder Schmidt havde været med ved stemmeurnerne før.

Herning Nogle sætter sit kryds og tænker ikke på politik indtil næste valg, andre foretrækker sofaen, men nogle tager demokratiet så alvorligt, at de trækker deres børn med helt ind i stemmeboksen, så de med selvsyn kan se, hvordan valget foregår i praksis.

Kathrine Poder og Michael Schmidt er et eksempel på sådan en familie. De har taget alle børnene med til MCH Herning Kongrescenter, så de kunne være med helt fra åbningen af valgstedet.

Familien har endda været tidligt oppe, for de deltog også i den fælles morgensang foran kongrescenteret, som begyndte klokken 7.30 onsdag.

- Jeg ville gerne med op at synge. Men det er lidt træls, at jeg ikke selv får lov at stemme, siger Carl Emil Poder Schmidt på 10 år, som også tidligere har været med sine forældre Kathrine Poder og Michael Schmidt til valgurnerne.

- Vi har taget børnene med for at vise, at det er vigtigt at stemme, fortæller Michael Schmidt.

- Jeg har sagt til dem, at hvis ikke man stemmer, så er man heller ikke med til at bestemme, supplerer Kathrine Poder, som mener, det er vigtigt, at man ved at stemme kan få medindflydelse på politiske beslutninger.

Trætte politikere...