Ikast-Brandes viceborgmester vil i Folketinget

Ikast-Brande Kommunes første viceborgmester, Simon Vanggaard, melder sig på banen til en plads i Dansk Folkepartis hoved­bestyrelse - og som kandidat ved næste folketingsvalg

Udgivet:11. juni 2019, 11.02

Læsetid:2 minutter

Byrådsmedlem Simon Vanggaard arbejder på at blive valgt i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse ved årsmødet i Herning til september. Han melder sig også som mulig kandidat ved næste Folketingsvalg. Foto: Flemming Hansen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

Ikast-Brande 29-årige Simon Vanggaard vil være med til at genrejse Dansk Folke­parti, som han har været medlem af i 14 år. Han offentliggjorde tirsdag morgen, at han både går efter at blive folketingskandidat og efter at få en plads i partiets hovedbestyrelse.

- Folketingsvalget gik skidt for Dansk Folkeparti. Vi fik en mavepuster, og det kan ikke diskuteres. Vi er i modgang lige nu. I modgang kan man vælge at gemme sig og vente på, at stormen lægger sig. Det gør jeg ikke, lyder beskeden fra Simon Vanggaard, der er medlem af byrådet i Ikast-Brande Kommune, samt første viceborgmester, formand for børne- og undervisningsudvalget og medlem af erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget.

Kender det borgernære

For Simon Vanggaard var beslutningen ikke svær at træffe.

- Den har summet i en længere periode. Jeg var kandidat ved folketingsvalget i 2011, så det er ikke en ny ambition. Dengang var jeg kandidat i Herning. Siden har jeg koncentreret mig om byrådet, men nu er tiden moden, siger politikeren, der mener, at han kan gøre en forskel på Christiansborg:

- Jeg kan bidrage med et kommunalt perspektiv. Det er ret væsentligt. Et blik på, hvordan den borgernære velfærd er ude i virkeligheden. Jeg er glad for det, vi har. Vi skal ikke revolutionere, men videreudvikle, siger han og tilføjer:

- Jeg skal have en kreds at stille op i, inden jeg kan kalde mig officiel folketings­kandidat. Så det er op til lokalforeningerne.

Næste folketingsvalg skal - senest - finde sted senest 4. juni 2023.

- Inden det vil der i 2021 være kommunalvalg. Her slipper I ikke for at se mig på stemmesedlen, selvom jeg skulle kandidere til Folketinget, siger Simon Vanggaard og tilføjer:

- Mit kommunalpolitiske fokus bliver ikke mindre. Jeg vil stadig gå efter at blive borgmester i 2021.

Allerede stor opbakning

MCH Herning Kongrescenter danner traditionen tro rammen om Dansk Folkepartis årsmøde. I år foregår arrangementet 14.-15. september, og der er tre pladser i spil i hovedbestyrelsen.

- Der er heldigvis mange, der ligesom mig gerne vil være med til at genrejse partiet. Derfor bliver det helt sikkert svært at blive valgt til hovedbestyrelsen, men jeg vil kæmpe min chance, siger Simon Vanggaard, der allerede nyder stor opbakning.

- Indtil videre har jeg fået anbefalinger fra Aarhus, Mariagerfjord, Thisted, Herning, Allerød, Køge, Holstebro, Læsø, Odense, Ikast-Brande, Vallensbæk, Favrskov, Varde, Haderslev, Holbæk, Slagelse og Hedensted. Anbefalerne dækker alle typer af medlemmer - lige fra folketingsmedlemmer til lokalformænd og helt almindelige medlemmer af DF og DFU, fortæller Simon Vanggaard.

Også på hjemmefronten har han opbakning til at gå målrettet efter sine politiske visioner.

- I livet tror jeg, man kun fortryder de chancer, man ikke tager, siger han.