Loppemarked på fotomuseet

Fotomuseet sælger på lørdag ud af diverse effekter samt kunstfotografier

Udgivet:27. april 2017, 08.18

Læsetid:1 minut

Fra magasinerne viser museumsleder Bjarne Meldgaard nogle af de specielle effekter, der sælges på loppemarkedet: gigantiske el-pærer, fotolamper og dekorative filmspoler. ?privatfoto

6 år siden

fotomuseum I forbindelse med Danmarks Fotomuseums afvikling og lukning med udgangen af 2017 holdes der lørdag eftermiddag loppemarked på museet.

På fotomuseet ryddes der netop nu op, og derfor sælges og kasseres der effekter fra samlingen. Udover alle disse effekter er der også i museets gemmer fundet mange interessante og anderledes ting, som nu kan købes på loppemarkedet.

- Vi har på fotomuseet i de sidste to år solgt ud af samlingen primært på internationale fotoauktioner. Dette skyldes ene og alene, at vi er nødsaget til at realisere samlingen for at skaffe kapital til driften sidste år og i år, siger museumsleder Bjarne Meldgaard i en pressemeddelelse.

Et godt tilbud

- På loppemarkedet vil der foruden kameraer og fotografier også være en hel del ting som kunne have interesse for dem som ikke er deciderede samlere. Vi har for eksempel gamle fotolamper fra 1920´erne frem til 1950´erne, som er blevet yderst moderne og dekorative. Der er møbler, gamle flasker, fotografier i trærammer, grammofoner og meget andet - alt sammen effekter, der igennem museets 32 leveår er tilgået fotomuseet, forklarer Bjarne Meldgaard.

- Og som et godt tilbud til de besøgende kan vi stadig tilbyde moderne fotokunst til nu ekstra lave priser. Der er flere fotografer, der har hørt om vores situation og som har doneret rigtigt flotte fotografier til os, hvor provenuet udelukkende tilfalder fotomuseet. Så der bliver antageligt kø igen på Museumsgade, hvor der er gratis adgang hele lørdagen, slutter Bjarne Meldgaard.

Danmarks Fotomuseum lukker i slutningen af december i år.

Museet slutter af med en udstilling med fotografier af den kendte landskabsfotograf Kirsten Klein.